Windows 7 Home Basic Lite Yüklenmeli mi?

ican

Hectopat
Yer
İzmir-Torbalı
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Eski bir bilgisayarım var eski olmasıyla özellikleride düşük bir bilgisayar. Şuan Windows 7 Professional 32-Bit sürümünü kullanmaktayım. Şuan ki RAM tüketimini resim olarak ekledim. İnternette dolaşırken Windows 7 Home Basic Lite adında bir sürüme rasladım. Boş halde RAM tüketimi 300 MB civarında.

Bu sürümü yüklemeyi düşünüyorum sizce uygun olur mu ? Veya hangi Linux dağıtımını önerirsiniz?

Bilgisayarımın Özellikleri :
  • İntel Pentium E2180 İşlemci
  • 1 GB DDR2 667 Mhz RAM
  • 80 GB Harddisk
Not: Resimde sadece Opera açık bulunmakta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stabilite ve özelikler bakımından home premium veya professional yeterli sistemine. RAM boşalmasını istiyorsa bu sürümlerde; antivürüs kullanma ve AVG PC tune- up türü programlar ekle bilgisayarına. Antivürüs programı arka planda çok yoruyor sistemi. Win7 home premium 32 bit yüklü bende. 2 GB DDR-400 RAM var. Antivirüssüz boşta 400 MB civarı dolduruyor. Nerdeyse XP ile aynı. Programı yüklersem 700-800 MB civarı harcıyor. 2 GB RAM iyidir senin sistemin için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft'un orijinalinde Home Basic Lite diye bir sürüm yok. Elle oynanmış bir sürüm olduğu için kesinlikle tavsiye etmiyoruz. İleride ne tür bir güvenlik açığına sebep olacağını bile bilmiyoruz çünkü.

RemixOS deneyebilirsin. Fakat kurulum aracı uyumsuz olabilir derse asla ama asla devam etme. Sistem RemixOS'u boot etmeyecektir. (Hem Intel işlemcili hem de AMD işlemcili sistemlerde aynı hataya denk geldim. Bir ihtimal atlatma yönteminiz x86 sürüm denemek olacaktır. Ama onunda hatasız kurulacağının garantisi yok.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…