Eski bilgisayarımı İnternet'te gezinmek ve yalnızca YouTube gibi sitelerde video izlemek için kullanmak istiyorum. Tek yapmak istediğim bu. Oyun, grafik programları vb. gibi hiçbir amacı olmayan yalnızca YouTube ya da herhangi bir siteden video izlemeye ve yazı okumaya yarayan bir bilgisayar. Eski olduğu için Windows 7 kurdum. Bir Online alışveriş sitesinden Key aldım. Ancak, satıcı telefon ile doğrulama yolunu izlememi söyledi. Gelen Installition ID'leri ona attım ve geri bazı kodlar yolladı. Arkadjaşlar, bu yolla etkinleştirirsem telefonla etkinleştiren kişi ya da herhangi biri bu bilgisayara erişim sağlayabilir mi? Güvenlik konusunda ya da gizlilik konusunda endişelerim var. Ve bu Installition ID ile o kişiye bilgisayarım tarafınca herhangi bir veri sızdırmış mıyımdır? Ne yapmam gerek? Bu Installition ID'leri yollamakla bu ufak amaçlara hizmet eden bilgisayardaki e-posta şifrelerim vb. çalınmış, sızdırılmış olabilir mi?
Hani temiz bir sistem kurup yalnızca birkaç yazı okumak istiyorum. Ama İnternet'te ucuza Key görünce orijinal kullanayım kafam rahat olsun dedim. Araştırma yapmadan ucuza alınmış bulundum. Ne yapmam ve bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim?
Windows 7'ye desteğin bittiğini okudum. Bu galiba bunun dışında güvenlik riskleri oluşturuyormuş. Ancak harici bir antivirüs kullanıyorum (Norton 360). Ve sadece YouTube ve E-posta için ya da bilemedin maksimum birkaç yazı okumak için bilgisayarı kullanacağım. Ama bu Installition ID ve telefon ile etkinleştirme vb. yöntemlerle galiba kendi elimle verilerimi birilerine yollamış olabilir miyim? Bu biraz endişe yaratıyor.