Windows 7 ile ne yapılır?

xepadd

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Eski bir PC'm var satıyorum, alan kişi mesela sadece YouTube ders dizi film, eski nesil oyunlar oynayabilir mi? Windows 7'de orijinali öyle 8.1 ve 10 darboğaz yapıyor maalesef. Bir sorayım sizlere dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi tam özelliklerini söylersen bir Linux dağıtımı önerebilirim. Onda internetteki akıcılığı ve güvenliği bir 10 kat falan artar.
Çok rahat LMDE kurabilirsin bu arada. Minecraft 1.16 ve öncesi de çok rahat açılır herhalde.
Evet güvenlik konusunda ve performans açısından Linux mantıklı olabilir ama ezbere Linux da tavsiye etmemek lazım bence. Satacağım diyor zira. Alan kişi bir mucize olmadığı sürece asla Linux kullanmaz. Ne yazık ki lami cimi yok, bu böyle.
Vallahi Pentium E5500 var 2.80 GHz.
4 GB RAM.
512 MB VRAM GT 8600 var.

300 GB'da HDD bulunmakta.
Ders, dizi ve film izlemek açısından bir sıkıntı yok. Çok fazla sekme açamaz, arada takılırsa yenile atar işte en fazla. Oyun konusuna gelince, eski oyunlar oynanır ama ekran kartı baya baya eski kalmış. İkinci el bir R7 240 falan alınırsa yine bir şeyler olur.

Evet güvenlik konusunda ve performans açısından Linux mantıklı olabilir ama ezbere Linux da tavsiye etmemek lazım bence. Satacağım diyor zira. Alan kişi bir mucize olmadığı sürece asla Linux kullanmaz. Ne yazık ki lami cimi yok, bu böyle.
Linux şuan oldukça iyi konumda, terminale ihtiyaç yok. Terminalde yapılabilecek her şey grafik arayüzünde de yapılabilir.

Linux şuan oldukça iyi konumda, terminale ihtiyaç yok. Terminalde yapılabilecek her şey grafik arayüzünde de yapılabilir.
Grafik arayüzü bayadir var zaten. O yüzden söylemedim. Son kullanıcı alisagelmis olduğu konforundan çıkmak istemiyor. En ufak değişiklik rahatsız ediyor. Bir de oyun ve ufak tefek programları düşünürsek Linux olmaz. Vine ile çözülecek bir şey değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı