Merhabalar. Çozumunu bulamadigim bir mavi ekran hatasi aliyorum. Minidump dosyalarimi sizlerle paylasmak istiyordum fakat bilgisayari actiktan 1 2 dk sonra mavi ekran verip kapandigi icin minidump dosyalarima erisemiyorum. Ne yapabilirim? Ayrica internete girdigimde (opera kullaniyorum) surekli sayfa coktu hatasi veriyor. 5 10 saniye sonra bazen farkli hata kodlariyla mavi ekran veriyor ne yapabilirim?
Edit1: Şimdi Ntfs.sys hatası aldım.
Edit2: Memtest calismadigindan dolayi Windows Bellek Tanilama araciyla ramleri kontrol ettim sorun algilamadi.
Edit3: Default page nonpaged area mavi ekrani verdi.
Edit4: Antivirüs programi olarak Malwarabytes kullaniyorum.
Edit5: İlk mavi ekranimi euro truck simulator 2 multiplayeri guncelledikten sonra oyuna girdigimde almistim.
Edit6: Ramlerin yerlerini degistirince PC hic acilmiyor.
Edit7: Minidump dosyalarimi upload edebildim bakar misiniz? minidump.rar
Ekran karti driverimi kaldirdim windows kendisi varsayilan bi driver kurdu. Simdi ise pc acilir acilmaz mavi ekran almaya basladim. System Service Exception ve Disable any antivirüs hatalarini verdi.
Malwarabytes ve deamon toolsu kaldırdrm. Verdiğiniz linkteki update indirip flash'a attm. Fakat QFlash ekraninda flash bellek gözüküyor ancak seçtiğim halde hiç bir şey olmuyor. Flashım zaten Fat32 di.
Ekranda Floppy A ve Floppy B diye seçenek geliyor. Floppy A'ya basınca CD ROM bulunamadı diyor. Floppy B de flash belleğe giriyor fakat, gözüküyor entere basıyorum tekrar Floppy A Floppy B olan ekrana dönüyor. Yani Flash belleğim görünüyor ancak içindeki F7 dosyası bu ekranda gözükmüyor.
BIOS dosyası için indirdiğin gibi direk EXE olarak atmayacaksın. Onu çalıştırırsan dosyalar oluşacak masaüstünde. Sonra oluşan dosyalar içinden güncel BIOS dosyanı USB belleğe atıp güncelleyeceksin.
BIOS dosyası için indirdiğin gibi direk EXE olarak atmayacaksın. Onu çalıştırırsan dosyalar oluşacak masaüstünde. Sonra oluşan dosyalar içinden güncel BIOS dosyanı USB belleğe atıp güncelleyeceksin.
Evet zaten dediginiz gibi yaptim. Önce flashımı fat32 olarak biçimlendirdim. Ardından masaustünde 3 adet dosya oluştu.
Bunlar :
FLASH895.EXE
autoexec.bat
9GCMS2L.F7
Flasha sadece 9gcms2l.f7 olani attım ancak dediğim gibi qflash ekranında USB'yi algılıyor ama içindekini görmüyor.
Evet hatta daha sonra faremin takili oldugu porta taktim sonuc aynı. Qflash ekranım üstteki fotograftaki gibi.
5 Adet mavi ekran daha aldım özellikle aldığım son mavi ekranla ilk defa karşılaşıyorum.
minidump V2.rar. download minidump V2.rar. Fast and free download from rghost
rgho.st
Windows gezgini sürekli çökmeye basladı son mavi ekrandan sonra.
DDU ile NVIDIA'yi komple sildim. BIOS'u resetledim. Chkdsk f,r yaptim ve bozuk dosyalar onarıldı.
Fakat yine arada mavi ekran hatasi veriyor. BIOS update vs gibi şeyler yazdığını gördüm ancak dedigim gibi hala BIOS güncelleyemiyorum.
Ve bahsettiğiniz Secure Boot kısmı bende yok. Benim BIOS eski olduğu için olabilir mi ? Kullandığım BIOS bu şekilde olanlardan:
EMemtest86 yapmaya calistigimda USB'den boot ederken "No UI Configuration Found" hatası veriyordu. Bende bu yüzden Windows Bellek Tanılama ile test etmiştim. Hata çıkmamıştı.
PC uyku modundayken de mavi ekran veriyor. HD Tune taramayi neredeyse 1 saatte yaptı o zaman hiç mavi ekran vermemişti.
Sıcaklık değerleri PC boştayken CPU 35-40 derece. GPU sicaklik degeri 40-45 derece.