Windows 7 ISO dosyasını MBR olarak yazdırınca USB BIOS'ta gözükmüyor

393654

Kilopat
Makaleler
1
RAM
1600Mhz 4GB DDR3
Ekran kartı
Onboard
İşlemci
Celeron N3450
Merhaba, günlerdir Windows 7 kurmaya çalışıyorum ama olmuyor. USB'yı GPT-UEFI olarak yazdırdığım zaman BIOS'ta gözüküyor ama boot ettiğimde "starting Windows" ekranında kalıyor. MBR olarak yazdırdığımda ise BIOS'ta gözükmüyor USB. Legacy USB Support gibi ayarlar "enabled". Ne yapmam gerekiyor bilemiyorum, NTFS olarak da FAT32 olarak da yazdırdım tüm biçimlerde yazdırıp denedim ama olmuyor kurulum yapamıyorum. İnternetten bootx64.EFI dosyasını da USB'nin içine doğru şekilde attım, öyle denedim yine olmadı. Kafayı yeme noktasına geldim artık.32 GB USB bellek kullanıyorum.

Son düzenleme:
Aynısı bende VirtualBox'a Windows 7 veya Vista kurmaya çalışınca oluyor. Sanal makineyi açıyorum starting Windows ekranında kalıyor.

Merhaba, günlerdir Windows 7 kurmaya çalışıyorum ama olmuyor. USB'yı GPT-UEFI olarak yazdırdığım zaman BIOS'ta gözüküyor ama boot ettiğimde "starting Windows" ekranında kalıyor. MBR olarak yazdırdığımda ise BIOS'ta gözükmüyor USB. Legacy USB Support gibi ayarlar "enabled". Ne yapmam gerekiyor bilemiyorum, NTFS olarak da FAT32 olarak da yazdırdım tüm biçimlerde yazdırıp denedim ama olmuyor kurulum yapamıyorum. İnternetten bootx64.EFI dosyasını da USB'nin içine doğru şekilde attım, öyle denedim yine olmadı. Kafayı yeme noktasına geldim artık. 32 GB USB bellek kullanıyorum.

Vento'yla deneyebilirsiniz.

Evet hocam sizinki de öyle anlaşılan, Windows'u bir şekilde MBR olarak kursanız da bu sefer de BIOS'da Windows Boot Manager gözükmeyecektir. Aklıma BIOS modlamak dışında başka bir çözüm gelmiyor, o riske de girmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Evet hocam sizinki de öyle anlaşılan, Windows'u bir şekilde MBR olarak kursanız da bu sefer de BIOS'da Windows Boot Manager gözükmeyecektir. Aklıma BIOS modlamak dışında başka bir çözüm gelmiyor, o riske de girmeye gerek yok diye düşünüyorum.
Hocam ana bilgisayarım olmadığı için pek sıkıntı yok, bilgisayarı kardeşim aldığı zaman video izlemek için kullanıyorum genelde. Hatta ara sıra ekranına yumruk atıyorum stres atmak için :D Windows 8.1 bile pek akıcı bir deneyim sunmuyor, 8.1'i modlayıp kullanacağım o zaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı