Windows 7 Kapanma sorunu

Murat Üçgül

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim:

Intel E6500 işlemci.
4GB DDR2 ram
GT630 Nvidia ekran kartı.
120GB harddisk
250-300W arası bir güç kaynağı.

Bilgisayarı açıyorum, 15 dakika sonra kendiliğinden kapanıyor. Kapandığı zaman açmaya çalışıyorum ve fan dönüp bilgisayar kapanıyor. Biraz bekleyince sorunsuz açılıyor ancak bir süre sonra yine kapanıyor. İşlemci fanını söküp termal macunu kontrol ettim ama bir şey yoktu. Yenileme gereği duymadım. Ekran kartını ve ramleri söküp silgiyle, peçeteyle temizledim. Bilgisayarın içini komple temizledim ancak bir faydası olmadı. Sorun tam olarak neyden kaynaklanıyor olabilir?

Yanıt verenlere teşekkür ediyorum.

Birkaç nedeni olabilir.

Fakat kapandıktan sonra açmaya çalıştığınızda güç alıp da kendini açamayıp yine kapatması ısınma veya PSU yani güç kaynağı sorunu olabilme ihtimalini arttırıyor.

Sorun atladığınız bir noktadan dolayı ısınan bir işlemci, ekran kartından dolayı da olabilir, PSU miadını doldurmuş da olabilir...

Veya en kötüsü bazen anakart arızalarında da buna benzer durumlarla karşılaşılır. Belli aralıklarla PC kendini kapatır, sonrasında açamaz, açmaya çalışınca sadece fan çalışır yine açamaz. Tekrar tekrar denersiniz bir süre sonra yine açılır ama yine biraz çalışıp kapanır...

Size tavsiyem, ısı konusu en kolayı olduğu için "HWMonitor" gibi bir programla PC açıldığında sayısal olarak takip etmeniz. Bazen fark edemediğiniz bir ısınma olabiliyor, izleyin. Eğer ısınmadan değilse, ev veya iş ortamında farklı bir kasanız varsa onun güç kaynağı uyuyorsa onunla bir deneme yapın ama bu imkanınız yoksa iyi bir bilgisayarcıya götürün, durumu anlatın zaten o elindeki parçalardan deneyerek sorunu tespit edip, çözecektir.

Bir de düşük bir ihtimal ama belli olmuyor, RAM yüzünden de böyle tuhaf açılmama, kapanma sorunları yaşanabiliyor. Eğer imkanınız varsa iki parçaysa tek tek değilse de uyumlu RAM varsa onunla bir deneyin derim. Yeni bir RAM'le bile başıma gelmişti benzeri bir durum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…