Merhaba arkadaşlar.
Şöyle bir sorunum var ne windows 7 ne de windows 8 kurabiliyorum.
"Windows 0 diski 1 bölümüne yüklenemez" hatası alıyorum. Hatanın sonunda biosla ilgili bişey diyor ama anlamadım.
Hata:
" Windows bu diske yüklenemez. Bu bilgisayarın donanımı bu diske önyükleme yapmayı desteklemeyebilir. Disk denetleyicisinin bilgisayarın bios'unda etkinleştirildiğinden emin olun."
Biosu optimize/optimal default edip save axit yapın. Eğer yine aynı hatayı alırsanız HDD'nizin bölüm tablosu değişmiş olabilir.
GPT'ye dönüşmüş olabilir. HDD içindeki lazım olanları başka bir usb belleğe alın alabiliyorsanız. Sonra bütün hdd'yi biçimlendirin sonra format atmayı deneyin.
Biosu optimize/optimal default edip save axit yapın. Eğer yine aynı hatayı alırsanız HDD'nizin bölüm tablosu değişmiş olabilir.
GPT'ye dönüşmüş olabilir. HDD içindeki lazım olanları başka bir usb belleğe alın alabiliyorsanız. Sonra bütün hdd'yi biçimlendirin sonra format atmayı deneyin.
Rica ederim Tahmin ettiğim gibi Live cd önercektim ancak çoğu kişiye önerdim, sana önermeyeyim dedim kendi kendime Normalde Windows format atarken de olurdu ancak sen biraz uğraşmayı seçmişsin iyi yapmışsın.
Tam olarak benimde problemim aynısı, ama suan içinde kurulu bir işletim sistemi yok. Biosta hdd görünüyordu, nasıl olduysa sildim sanırım. Windows 8.1 usb ile yüklemeye çalışıyorum, ürün anahtarını girdikten sonra Windows'u yükle yazıyorum yüklenecek disk seçiminde " Windows bu diske yüklenemez. Bu bilgisayarın donanımı bu diske önyükleme yapmayı desteklemeyebilir. Disk denetleyicisinin bilgisayarın bios'unda etkinleştirildiğinden emin olun." yazıyıor. Biosta da görünmüyor, hdd biçimlendirdim yine olmadı
Onur, sende Live cd ile diski biçimlendir ntfs olarak. Sadece 1 diski değil 1 HDD'yi biçimlendirmen lazım. Eğer onu da yapamazsan IDE seçip yapabilirisn secureboot disable yapmayı unutma ilk dediklerim olmazsa.
Hayırlı günler arkadaşlar. Benim de aynı sorunum var. Biosu sıfırladım. Ahcı disable yaptım kuruluma geçti. Fakat Windows yükleniyorda çok ağır ilerliyordu. @Kaan Arslan abimizn buna benze bir konuda vermiş olduğu cevapta HDD 2. sıraya al diye yazmış. 2. sıraya aldım biosta. Şu an da hızlandı bakalım ne olacak.
Arkadaşlar Bilgisayara dosyalar kopyalandı yeniden başladığı anda usb'yi çektim. Fakat siyah ekranda kalıyor ve sol üst köşede kısa çizgi gidip gidip geliyor. Windows 7'de de aynı sorun var. Xp'de aynı sorun var. Yani 3 ayrı işletim sisteminde de aynı sorun çıkıyor. Harddsikm mi arızalı acaba?
Kusura bakmayın başka konu açmadan buradan devam ettim.
Sayın @Murat5038 bios default yaptım ve diğer seçenekler de sizin dediğiniz gibiydi. Bu sefer de bu diske yüklenemez diye hata çıktı. Bütün bölümleri sildim biçimlendirdim tekrar bölümlendirdim. Ayrıca windows şimdi yükle kısmı çıktığında shift f10 basıp diskpart-list diskpart-seleck disk-clean işlemlerini de yaptım ama windows bu diske yüklenemez hatasını geçemedim. Live cd yapmayı düşünüyordum son olarak sizin dediğiniz gibi.
Ama okulda çalışmayan leptapın harddiskini bu leptapa denedim oldu ve bilgisayar açıldı. Harddisk arızalıdır diyebiliriz galiba artık.