Acer Aspire VN7-791G-57BP model bilgisayarıma USB'ye Rufus 2.18 ile yazdırdığım Windows 7 64 bit sürümünü F12 tuşuna basarak USB'den boot ettiğimde videoda görülen ekranda(Windows Başlatılıyor ekranında) donuyor ve ne kadar beklesem de sonuç alamıyorum.
Video:
İlk aldığımda W8.1 Single Language Türkçe ile gelmişti, ben bunu kendisi teklif ettiği için Windows 10'a yükselttim. Daha sonra dili değiştirilemediği için kendim Windows sitesinden indirdiğim Windows 10 Home.iso dosyasını UEFI olarak kurdum. Aktivasyonunu illegal bir şekilde hallettim güncellemeleri de orijinal gibi alıyor şu anda.
Bilgisayarmın BIOS bölümünden Secure Boot kapalı ve SATA-AHCI seçme bölümü bulunmuyor.
Daha önceleri Rufus 2.18 kullanarak 3.0 Sandisk ile GPT UFEI Ubuntu bile kurabilmiştim.
Denediğim ve işe yaramayan çözümler:
-Farklı Windows sürümleri ve farklı sitelerden indirilen .iso dosyaları (Ultimate, Enterprise) denedim.
-USB 2.0 Sandisk, USB 2.0 Toshiba ve USB 3.0 Sandisk gibi farklı USB'ler ile denedim.
-GPT, MBR ve UFEI, Legacy BIOS şeklinde kurulumlar denedim.
(Legacy olanlar F12 menüsünde gözükmedi bile)
-Bilgisayrın farklı USB 3.0 ve 2.0 portlarını denedim.
-Bilgisayar takılı olan Kurulum USB'si dışınd tüm aygıtları çıkartmayı denedim.
Windows 7 usb dvd tool indir ve windows 7 sp1 msdn sürüm indir el değmemiş olsun biosdan legacy yap kurulum yapıcak mı bak çünkü aynı sorun benimde vardı ben böyle çözdüm olayı