Windows 7 Laptopa UEFI Windows 10 Kurma

Shitric

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Serbest Meslek Erbabı
Başlıkta da belirttiğim gibi elimde ASUS'un X556UQ model bir laptopu var ve bu cihaza Windows 10 kurmak istiyorum. Şimdi bu cihaz zaten Windows 10 kurulu olarak geliyor diyenleriniz olacaktır, haklısınız. Windows 7 işletim sistemine alışık olduğum için daha sonrasında kendim kurdum. Bu kurulumla birlikte UEFI sistem kuramadığım için yüklü olarak gelen kurtarma bölümünü de silmiş oldum..

Şu anlık driver sıkıntısı çekiyorum ve çoğu sürücüyü yükleyemedim. Bunlardan bazıları;
  • Intel USB 3.1 Host Controller
  • ASUS Smart Gesture touchpad driver
  • ASUS AudioWizard
  • ASUS Splendid
  • Card Reader
  • ASUS Battery Charger
Bunlar gibi ayıt yöneticisinde 2-3 adet Bilinmeyen Sürücü gözüküyor. Neden Windows 10'a dönmek istediğimi anladığınızı umuyorum. Şimdi konuyu açmamın asıl amacı olan soruyu soruyorum; Yedek alacağım bir depolama cihazı yok ve tüm bilgilerim D:\ sürücüsünde. Orijinal Windows 10 ISO dosyasını USB sürücüye yazdırıp format işlemini oradan başlatacağım. D:\ diskimin korunması gerekiyor, sadece C:\ diskini silip UEFI Windows 10 kurulumu yapabilir miyim, yapamaz mıyım?
Yaklaşık 2 saattir cevap beklediğim için artık temiz kurulum yapmaya karar verdim, gerçekten hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim :dikkatli:

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı