G2A gibi sitelerin birinden Windows 7 lisansı satın almak istiyorum. Bildiğiniz gibi Windows 10'a yükseltme yapılabilecek. Aslında Windows 8 lisansı da alabilirdim ama Windows 7 lisansı daha ucuz olur diye düşündüm. G2A sitesinde arama yaptım ama Windows 7 lisansı bulamadım. Bu alımı en uygun yoldan nereden gerçekleştirebilirim ?
Dreamspark üyeliğim ve lisansım var. Bilgisayarla gelen orijinal lisansımda var. Ama alabilirsem elimde bir tane olsun dedim. Aslında endişe ettiğim bir konu olduğu için almak istedim. Şuan benim 2 bilgisayarda da 8.1 industry kurulu. Bilgisayarlar ile gelen CD'deki orijinal sistemler kurulu değil. Ben dizüstü bilgisayarıma bir keresinde format atmadan önce HDD'ye low level format atmıştım. 1 saat falan sürmüştü. Masaüstü bilgisayara böyle birşey yapmadım ama bayadır kendiyle gelen işletim sistemini kullanmadım. Bu durumda bilgisayarlarla gelen CD'deki bu işletim sistemlerinin lisanslarını yine kullanabilir miyim ? Yoksa tarih mi oldular
Bilgisayarla gelen lisans HDD'ye değil, anakartınıza bağlıdır. Yani anakart değişmediği sürece OEM lisansınız hiçbir şekilde silinmez. Merak etmeyin, tarih olmadılar .