Windows 7 nasıl hızlandırılır ve RAM kullanımı düşürülür?

supersu1999

Hectopat
Yer
Bursa Osmangazi yunuseli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
8gb ram ddr4 Gigabyte Geforce rtx3050 Eagle Oc Ryzen 5 5500
RAM
8GB Ram DDR3
Ekran kartı
GT730 2GB DDR3
İşlemci
İntel Core İ3 4130
Arkadaşlar eski bilgisayarıma Windows 7 kurdum ama hala hafif bir kasma var ve RAM kullanımı hala fazla 900 MB kullanıyor. Birkaç tane gereksiz hizmet kapadım da sonuç değişmedi.

1749670484042.png

Arkadaşlar eski bilgisayarıma Windows 7 kurdum ama hala hafif bir kasma var ve RAM kullanımı hala fazla 900 MB kullanıyor. Birkaç tane gereksiz hizmet kapadım da sonuç değişmedi.

Eki Görüntüle 2510112
Hocam 8 GB RAM'iniz var 900 MB az bile 8 GB'a, benimde sistemim 8 GB RAM'li daha 2 gün önce Windows 7 kurdum boşta 1, 1.5 GB falan yiyordu normal yani.

Ayrıca hocam Windows 7 kurmanıza gerek yok ki sisteminiz oldukça yeterli, Windows 10 2021 LTSC kurarabilirsiniz daha performanslı olur normal 10'a göre, yok ben daha fazla performans istiyorum diyorsanız 2015 LTSB deneyebilirsiniz. (Neredeyse Windows 7 hatta bazen ondan bile az RAM tüketiyordu.) Ben Windows 10 kullanmam diyorsanız 8.1 kurun zira 7 den çok daha stabil (kullanınca anlayacaksınız) ayrıca daha modern 7'ye göre (ikisinin de desteği bitti biliyorum ancak 8.1 daha modern bir sistem.) Hem 7 hem 8.1 i de kullandım ve artık şunu anlamak gerek Windows 7'nin miladı bitti, çoğu uygulamayı kuramadım bilgisayara, onu geçtim driver vb. sorunlar ile en az 30 dakika 1 saat uğraştım (Sistemim tam Windows 7 ye uyumlu olmasına rağmen.) Windows 8.1 de 1 saatte hallettiğim Windows Update işini 7 de 1,2 günde zor hallettim zira sürekli hata verip durdu Orijinal Windows kullanmama rağmen. 8.1 çok daha stabil ve daha performanslı bir sürüm, hatta bence en stabil Windows sürümü (XP'den sonra).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı