Arkadaşlar i3, 4 GB RAM, Windows 7 home basic, ortalama bir ekran kartı bilgisayarım var, önceden kasmıyordu şimdi olmayacak oyunlarda kasmaya başladı. Sürücüleri güncel, format atıp Windows 8 veya 10 yüklesem performansı nasıl olur, daha da mı berbat olur, tavsiyeleriniz nedir?
Öncelikle sisteminizin kasmasının bazı sebepleri şunlardan dolayı olabilir:
1-) Bilgisayarınıza virüs girmiş olabilir. Bu sebepten dolayı bilgisayarınızın görev yöneticisini açıp "İşlemler" sekmesinin resmini atmanızı arz ederim.
2-) Son zamanlarda yüklediğiniz programlar ve ya oyunlar nedeniyle bilgisayarınızın depolama bölmü dolup yavaşlamasına sebep olabilmektedir.
3-) ISINMA: Bilgisayarınızın içindeki parçalar zamanla, temizlemediğinizden dolayı toz tutmuş olabilir. Bu da sizin bilgisayarızın ısınmasına sebep olabilir. Bu sebepten dolayı bilgisayarınızdan verim alamazsınız.
4-) Bilgisayarınızı güncellediğinizde yeni gelen güncellemelerden kaynaklanabilir.
Eğer daha önceden kasma meydane gelmiyor ise bu olay, ya siz bilgisayara korsan oyun yüklediniz ve bundan dolayı kasıyor ya da güncellemelerden dolayı kasıyor.
Zararlı yazılımlar, çöp dosyalar, ısınma, donanımsal arızalar gibi herhangi bir sebepten dolayı olabilir bilgisayarın kasması. Ama bence ilk işiniz Windows 7'den kurtulmak olsun. Windows 10 1703 kurun, ardından sürücülerinizi ve Windows'u güncelleyin. Eğer bilgisayar kasmaya devam ederse bu sorun ısınmaya veya donanımsal bir arızaya bağlı demektir.
Zararlı yazılımlar, çöp dosyalar, ısınma, donanımsal arızalar gibi herhangi bir sebepten dolayı olabilir bilgisayarın kasması. Ama bence ilk işiniz Windows 7'den kurtulmak olsun. Windows 10 1703 kurun, ardından sürücülerinizi ve Windows'u güncelleyin. Eğer bilgisayar kasmaya devam ederse bu sorun ısınmaya veya donanımsal bir arızaya bağlı demektir.
Windows 7 bana göre 10'dan daha güçlü hocam Bunun kanıtını bir yerde görmüştüm. Windows 10 %20, Windows 7 %50, diğer %30 böyle bir şey vardı. Zevke kalmış bir şey. Arkadaşın donanımı malum. Sen gidip Windows1 0 kursan bir Crysis 3'te 50 FPS'den 100 FPS'ye çıkmayacaksın.
Size göre güçlü olabilir. Ama en sağlıklısı güncel bir işletim sistemi kullanmak. Artık Windows 7 kullanmak bana göre de işkence. Sıfırdan yüklediğin zaman 200'ü aşkın güncellemeyle uğraşıyorsun, sürücü kurmakla uğraşıyorsun, temel desteği bile yok Microsoft'tan. Şu saatten sonra 8 senelik eski bir işletim sistemini kullanmak gayet gereksiz. Konu sahibinin donanımı da gayet yeterli.
Artık Windows 10 1703 ile siz de tanışmalısınız bence
Windows 7 Her zaman Windows 10 Dan iyidir Güncelleme Vesayre Bir sey Yapmanıza gerek yoktur güncel bir sekilde isletim sistemikurulum dosyası mevcut internet üzerinde
2020 den sonra yazılım desteği windows 7 den çekilecek ve o da xp nin bulunduğu rafta yer alacak gönlümüzün efendisi...sen en iyisi windows 8.1 e geç .o sistemle windows 10 a geçersen windows 8.1 de aldığın fpslerden olursun .8gb ram olsa windows 10 mantıklı idi ama gerek yok sonuçta oyun oynayacaksın.