Windows 7 Sistemden USB ile Başka Sisteme Windows 10 Kurmak

envidyacı

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, yeni bir bilgisayar topladım. Elimde çok eski bir laptop var Win 7 kurulu. UEFI ile bu eski bilgisayardan yeni bilgisayara Win 10 kurmak mümkün mü? Veya Win 7 kurup sonradan Win 10’a güncelleyebilsem de olur. Ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski bilgisayarına Windows 10 ISO dosyasını indir. USB'ye Rufus ile UEFI için GPT şeklinde yazdır. Yeni bilgisayarına direk yüklersin.

Heidoc ISO Downloader indir yüklemek istediğin Windows dili ve sürümünü seç ve indirdiğin ISO dosyasını Rufus 3.4 ile birlikte diske yaz, yazarken UEFI GPT olmasına dikkat et ( zaten genelde o ayarlar hazır oluyor. ) daha sonra sistemde BIOS ayarlarından UEFI+LEGACY kısmını bul ve sadece UEFI yap, reboot attıktan sonra boot menü aç ve UEFI: ( USB ADIN ) olan kısımdan kurulumu gerçekleştir. Böylece UEFI ( EĞER SİSTEMİNİN UEFI DESTEĞİ VARSA ) Windows kullanmış olursun.

Windows 10'u İndirin
Bu sayfada aracı şimdi indirin kısmına tıklayın ardından uygulama sizi yönlendirecektir.
Direkt olarak USB belleğinize kurabilirsiniz.

Windows 10'u İndirin
Bu sayfada aracı şimdi indirin kısmına tıklayın ardından uygulama sizi yönlendirecektir.
Direkt olarak USB belleğinize kurabilirsiniz.
Buradan indirilecek program da şu sıralar sıkıntı var ve yükleme hatası gibi sorun verebiliyor eski sistemlerde, benim yazdığım yöntem'de de orijinal Microsoft'dan indiriyor ISO dosyasını, benim yöntemimi uygulamalı.

Yeni topladığım bilgisayara bu yöntemle kurmuştum biz yardımcı oluyoruz arkadaş istediği yöntemi seçer.

Yeni topladığım bilgisayara bu yöntemle kurmuştum biz yardımcı oluyoruz arkadaş istediği yöntemi seçer.
Arkadaşım zaten neden seçmemesi gerektiğini söyledim, zorlamıyoruz heralde. Detaylı ve sorunsuz nasıl yapacağını yazdım ben, sen ise klasik Windows 10 İndirin linkini koymuşsun. Yorum mu kasıyorsun? Yardımcı mı oluyorsun? Teşekkürler.

Benim bilgisayarda UEFI yok Rufus'u kullanırken MBR-BIOS(ya da UEFI-CSM) yi seçtim sorun çıkar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…