Windows 7 Starter Windows 10 yapılabilir mi ?

ksk_tech

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Windows 7 Starter işletim sistemine sahip olduğum dizüstü bilgisayarıma, dün recovery bölümünü silmeden Windows 8.1 Update 3 iso dosyasıyla temiz kurulum yaptım. Sormak istediğim, elimde orijinal Windows 7 Starter lisans anahtarı varken ben bunu Windows 10 sürümüne ücretsiz olarak yükseltebilir miydim ? Eğer böyle bir şey mümkünse recovery kısmını kullanarak Windows 7 Starter işletim sistemime geri dönebilir miyim ? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu şekilde yükseltirsem Windows 10 Home işletim sistemini süresiz ve orijinal olarak kullanabilir miyim ? Bir de recovery kısmında yüklü olan Windows Starter 32 bit, 64 bit Windows 10 Home işletim sisteminine sorunsuz yükseltebilir miyim ? 32 bit sürücüleriyle uğraşmak istemiyorum çünkü.

Recovery bölümü Windows 8 yükledikten sonra Windows 8 için ayrılmıştır. Windows 7 tekrar kurulum yapın. Windows 7 Starter 64 bit kurabiliyorsanız kurun. Yoksa 32 bit kurup yükseltme yaptıktan sonra tekrar Windows 10 64 bit temiz kurulum yapmanız gerekiyor. Windows 7'yi kurduktan sonra ürün anahtarınızı girerek etkinleştirin. Daha sonra ister güncelleştirmeleri alıp bildirimi bekleyin isterseniz Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile güncelleştirmeleri yüklemeye gerek kalmadan hızlıca yükseltme yapın. Sizden bu işlemler için hiç bir ücret istenmeyecek. 32 bit kurduysanız 64 bit temiz kurulum yapmadan önce bir kaç gün bekleyin ve Microsoft hesabınızla giriş yapın. Yoksa donanım kimliğiniz sunuculara işlenmeyebilir ve temiz kurulum yaptıktan sonra etkinleştirme sorunları yaşayabilirsiniz.

Öncelikle değerli cevaplarınız için teşekkürler.Bu işlemlere başlamadan önce kafamdaki soru işaretlerini paylaşmak isterim.Şu an Windows 8.1 Pro işletim sisteminden recovery kısmını kullanarak Windows 7 Starter 32 bit işletim sistemime geri dönüş yapamıyor muyum ? Eğer doğru anlamışşam Windows 7 Starter işletim sistemine geri dönmem için iso dosyasını Usb belleğe boot ederek yazdırmam gerekiyor.Windows 7 Starter 64 bitlik bir işletim sistemi kurarsam, 32 bitlik Windows 7 Starter ürün anahtarımla etkinleştirebilir miyim ? Etkinleştirebiliyorsam Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile yükseltme yapmak bana daha kolay gibi geldi.Ayrıca herhangi bir Microsoft hesabım yok.Bu hesap açılmadan Windows 10 yükseltmesini yapamıyor muyuz ?

Sana tavsiyem, Windows 7 Starter kur. Windows 10 Home'a yükselt. Fakat yükseltirken "Hiçbir şey saklama" seçeneğini seç ve sorunsuz şekilde Windows 10 kullan. :)

Windows 7 Starter 32 bit sürümünü recovery kısmından kurabilir miyim ? Windows 8.1 kurarken bu kısmı silmediğim için böyle bir şansım var mı ? Yoksa Usb bellek vasıtasıyla temiz kurulum mu yapmalıyım ?

Sorunsuz bir yükseltme için temiz kurulum yapınız.
Sanırım ben yanlış aktardım sorunu :) Dün Windows 7 Starter 32 bit yüklü bilgisayarıma Usb bellek üzerinden recovery kısmını silmeden Windows 8.1 Pro kurdum.Dediğiniz gibi Windows 10 Home sürümüne yükseltmek için Windows 7 Starter 32 bit işletim sistemini geri yüklemek istiyorum.Bunu yaparken silmediğim o recovery bölümünü kullanıp hızlı bir şekilde Starter'ı geri yükleyebilir miyim ?

Dediğim gibi büyük ihtimal recoveryden dönüş yapamazsınız. 64 bit kurup etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca windows medya oluşturma aracı ile yükseltme yaparken 3 seçenekten ikincisi temiz kurulum yapar, üçüncüsü diskteki bütün veriyi silip kurulum yapar.

Dediğim gibi büyük ihtimal recoveryden dönüş yapamazsınız. 64 bit kurup etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca windows medya oluşturma aracı ile yükseltme yaparken 3 seçenekten ikincisi temiz kurulum yapar, üçüncüsü diskteki bütün veriyi silip kurulum yapar.
Teşekkür ederim.Ben geri yüklemesi kolay olacak diye bu recovery kısmını silmedim ama boşunaymış demek ki :) Hatta bu recovery kısmını Dvd' ye bile yazdırmıştım. Bunlarla geri yüklemem mümkün müdür ?

Ek olarak şunu belirteyim.Benim elimdeki Windows 7 Starter 32 bit lisansı bana bilgisayarımla beraber geldi.Ücret ödeyerek almadım.Bilgisayarın arkasında yapıştırılmış lisans anahtarından bahsediyorum.Bu şekilde Windows 10 Home 64 bit işletim sistemi kurabilir miyim ? Kuramıyorsam elimdeki bu lisans anahtarıyla Windows 10 Home 32 bit işletim sistemini ücretsiz ve süresiz kullanabilir miyim ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı