Windows 7 sürümlerinde [COEM] nedir?

Brynquadel

Kilopat
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Merhaba, bir yazılım da gördüğüm kadarıyla COEM adına bir seçenek mevcut.
OEM mantığını biliyorum ancak COEM mantığını çözemedim.
Bilenler aydınlatabilir mi?

Selamlar,
Compliant Original Equipment Manufacturer kelimelerinin kısaltılmışıdır. OEM ile aynı özelliklere sahiptir fakat orijinal donanım üreticileri tarafından kullanılmamıştır. Yani önyükleme yapılmamıştır. Bu genelde DIY “Do It Yourself” olarak adlandırılıyor. Kullanıcı ben kendi bilgisayarıma sistemimi kendim kurarım diyor ve bu hakkı satın alıyor.

Mevzuyu pek çıkaramadım sadece. Normal versiyondan ne gibi farklılıkları var merak ettim.

Araştırdığım kadarı ile:
Bu sürümlerin özellik bakımından normal Windows 10'dan farkı yok. OEM sürümleri dizüstü ya da bilgisayar üreticilerinin kullandığı sürümlerdir. Güncellemeleri alırsın ama bir sorunla karşılaştığında Microsoft'tan değil bilgisayar üreticinden destek alırsın. COEM sürümünde ise kimseden destek alamazsın.

Bir hafta önce arkadaşımın bilgisayarına format için Windows 7 iso dosyası indirmiştim ama COEM sürümünden başka bulamamıştım. Yazılımsal hiçbir farkı yoktu.

Windows 10 demişim alışkanlıkla.

Merhaba, ben trial ISO indirmek istiyorum. SP1 ve OEM seçenekleri var. Önerebileceğiniz bir site falan var mı? Hangisini seçmeliyim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…