Windows 7 Super-Nano Lite kullanılır mı?

K.Makise

Kilopat
Makaleler
4
Daha fazla  
RAM
8GB DDR4
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 120GB SSD
Ekran kartı
AMD RYZEN3 3650U GRAPHİC
Anakart
HP
İşlemci
AMD RYZEN3 3650U
Merhaba!

Ben bir GNU/Linux kullanıcısı olarak bazen bir Windows işletim sistemine ihtiyaç duyuyorum, oyun için değil.

Oyun için harici diske Windows 10 kurdum USB ile boot ediyorum daha çok bazı programları çalıştırmak için gerekiyor bana ve bunun için ya dualboot ya da sanal makine kullanmam gerek. (Wine her zaman işe yaramıyor)

Şahsen sanal makine kurmak bana daha pratik geliyor ama ISO'ların büyük olması kurulum süreleri ve kullanıma hazır hale gelene kadar siz işinizi başka şekilde hallletmek zorunda kalıyorsunuz.

Bu tarz durumlarda hayat kurtarıcı olarak Lite Windows sürümleri var.

Bugün sizlere Windows 7 Super-Nano Lite ile ilgi birkaç saatlik deneyimimi ve karşılaştığım büyük sorunları aktaracağım.

Rehber çok detaylı ve uzun olmayacak o kadar kullanmadım pardon kullanamadım.

ISO boyutu:​

ISO boyutu oldukça düşük yaklaşık 400 MB.

isobyt.png

Kurulum süresi:​

Hayat kurtaran kısımlardan birisi bu çünkü işletim sistemi 2dk bile olmadan kuruldu.
Kullanıma hazır hale gelene kadar 2dk yı geçti ama 3dakikanın altında bir sürede hazır hale geldi.

Masaüstü ve arayüz:​

Lite bir ISO olduğu için her şeyden kısmışlar şaka yapmıyorum her şeyden...

• Masaüstü arka planı değiştirilemiyor.
  • Standart Windows 7 görünümü yok.
  • Windows'tan çok Linux'a benziyor ya da XP (bununla bir sorunum yok)
  • Masaüstüne gelince kendinizi yalnız hissediyorsunuz.
masaüstü.png

masaüstü2.png

masaüstü3.png

Peki neden daha fazla kullanamadım?​

Aslında cevabı basit o kadar Lite ki;

• Ethernet driverları yok.
  • USB driverları yok.
  • Güncelleme ve yükleme yöneticisi yok.
  • . .NET Framework yok.
  • Tarayıcı yok (bu kabul edilebilir)
Kullanmak istediğim program için. .NET Framework 4.7.2 istiyor kurmaya çalışınca kelimenin tam anlamıyla bana orta parmağını gösterdi ayıptır abi, tamam anladım litesin de bu kadar da Lite olma millet seni kullanacak sana dokunacak.

driver.png

Bunlar dışında çok hızlı ve stabil bir ISO tavsiye eder miyim? Tabii ki hayır çünkü gereken şeyleri kurmakla uğraşacağınıza düz ISO indirseniz daha kârlı olur.

Denemek isteyenler için https://archive.org/details/windows-7x-86-supernano-final

Güzel görünüyor fakat bu ISO dosyasını hazırlayan kişi alternatif olarak ethernet, usb gibi temel ihtiyaç kategorisinde bulunan sürücülerinde barındırıldığı alternatif bir paket de hazırlayabilirmiş. Sistem güvenlik nedeniyle her ne kadar güncel olmasa da Windows tabanlı uygulamaları halen destekleyebilen bir OS olarak günümüzde halen kullanılabilir seviyede.

Güzel görünüyor fakat bu ISO dosyasını hazırlayan kişi alternatif olarak Ethernet, USB gibi temel ihtiyaç kategorisinde bulunan sürücülerinde barındırıldığı alternatif bir paket de hazırlayabilirmiş. Sistem güvenlik nedeniyle her ne kadar güncel olmasa da Windows tabanlı uygulamaları halen destekleyebilen bir OS olarak günümüzde halen kullanılabilir seviyede.

Şahsen oldukça hızlı ve stabil olmasının yanında programlarda da sorun çıkartmıyor tabii program .Net Framework gibi bir bağımlılık istemiyor ise aksi takdirde uğraştırır.

Şimdi 1.1GB'lık bir Windows 10 ISO'su deniyorum bakalım o nasılmış.

Şahsen oldukça hızlı ve stabil olmasının yanında programlarda da sorun çıkartmıyor tabii program .Net Framework gibi bir bağımlılık istemiyor ise aksi takdirde uğraştırır.

Şimdi 1.1GB'lık bir Windows 10 ISO'su deniyorum bakalım o nasılmış.
  • USB driverları yok.
şu ikisi olsa aslında güzel ISO

• USB driverları yok.
Şu ikisi olsa aslında güzel ISO.

Güncelleme yöneticisi olsa birkaç güncelleme deneyebilirdim ama o da yok. Belki yüklemenin bir yolu vardır ama araştırmak lazım.

Güncelleme: USB sürücüleri varmış VirtualBox'da bir hata varmış. Şu an USB'leri sorunsuz çalıştırıyor.

Güncelleme yöneticisi olsa birkaç güncelleme deneyebilirdim ama o da yok. Belki yüklemenin bir yolu vardır ama araştırmak lazım.

Güncelleme: USB sürücüleri varmış VirtualBox'da bir hata varmış. Şu an USB'leri sorunsuz çalıştırıyor.

Ethernet sorununu da çözdüm şuradan en baştakini indirip https://www.driverscape.com/download/intel%28r%29-pro-1000-mt-desktop-adapter Aygıt Yöneticisi'nden sürücüyü güncelleştir deyip bilgisayardan driver yükle deyip indirdiğimiz dosyanın ZIP'den çıkarılmış halini seçiyoruz ve tamamdır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı