Windows 7 x64'ü UEFI olarak nasıl kurabilirim? Elimde bir tane iso var ama UEFI kurulum için farklı bir iso mu lazım? Arama yaptım ama bulamadım. WIN8 yükle derseniz key'im yok UEFI kurulumda yardımcı olursanız sevinirim.
UEFI bence sorundan başka bir şey değil açsam sıkıntı oluyor kapatsam yine sıkıntıtı oluyor. ( En basitinden zorla UEFI yi kapatarak kurabildiğim Windows 7 den ubuntuya (UEFI desteği olduğu için) geçmek istiyorum ve UEFI yi açıp secure boot u kapatmama rağmen ubuntu ile sistemi açamıyorum bile ve şimdi sorunları yaklaşık 3 yıldır giderilememiş olan Windows 8 (SL) e geri dönmek zorundayım. (İnternette msdn .iso dosyası da yok.)
Windows 7 yi UEFI mıodunda burada anlatıldığı şeklde kurmanız mümkün. (Ben defalarca denedim ama bir türlü başarılı olabilmiş değilim.)
Konuyu hortlatıyorum ama artık Windows 8.1 ve 2 gün kullanmış olduğum Windows 10'dan sıkıldım. Windows 10'da sıkıntılar bitmek bilmiyor. Başlat menüsü yavaş açılıyor, Parola ve sisteme giriş kısımları çok uzun sürüyor vs... Windows 7'yi bu yöntemle UEFI şekilde kullanabilir miyim? İlerde tekrar Final Windows 10'a geçsem sıkıntı olur mu ? @Recep Baltaş
Gerekirse UEFI devre dışı bırakılır o kadar da önemli bir şey değil yeter ki işletim sistemi orijinal olsun.
7 kurmak neden hata olsun herkes istediği işletim sistemini orijinal olmak şartıyla kullanabilir.
Microsoft'un bıraktığını da nereden çıkarttınız? (Enterprise sürümü MSDN'den temin edilebilir satışı tamamen durdurulduğu ve yakında Windows 10 çıkacağı için artık orada yoktur.)
Microsoft 14 Ocak 2020'ye kadar Windows 7'yi bırakmayacak. Windows 7'nin miadının dolmasına daha çok var senin anlayacağın. Windows yaşam döngüsü genel bilgiler - Windows Yardım