Windows 7 UEFI Versiyonu var mı?

Arkadaşlar bilgisayarımda Windows 10 vardı kastığı için Windows 7 kurmaya karar verdim fakat Toshiba BIOS'u UEFI'den Legacy'e geçiş yapmak için bir seçenek vermemiş, Windows 7'nin UEFI sürümü var mıdır? Orijinal olmasına gerek yok düzenlenmiş olsada olur ve ben daha önceden araştırmıştım ve Windows 7 UEFI indirmiştim format attım fakat "Windows Başlatılıyor" da kaldı ve bu hata UEFI modda olduğunu düşünüyorum.

Windows 7 şuanda Microsoft tarafından desteklenmiyor. Resmi internet sitesinden de bir ISO dosyası indiremediğinizden muhtemelen korsan sitelerinden indiriyorsunuz. Bu yüzden bunların %90'nı çalışmaz. Eğer bilgisayarınız Win7 ve üzerini destekliyor ise Win8 veya WIN10 (tavsiye edilen) kurmalısınız. UEFI modu Windows 7'de sanırsam yeni yeni gelmişti. O yüzden olmayabilir. Olsa da bulunamayabilir.

Modern sistemlerde Windows 7 çalışmaz. Ama ben ne desem boş. Kendiniz biraz cebelleşin er ya da geç doğru yola geleceksiniz 😁
Hep merak ettim, çalışmazdan kastınız tam olarak nedir ? Yani performanslı çalışmaz mı, yoksa hiç kullanılamayacak düzeyde mi demek istediniz?
Çünkü ben Ryzen tabanlı SSD kullandığım yeni çipsete sahip bir sisteme Windows 7 Ultimate kurmuştum ve sorunsuzca çalışmıştı. O nedenle soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hep merak ettim, çalışmazdan kastınız tam olarak nedir ? Yani performanslı çalışmaz mı, yoksa hiç kullanılamayacak düzeyde mi demek istediniz?
Çünkü ben Ryzen tabanlı SSD kullandığım yeni çipsete sahip bir sisteme Windows 7 Ultimate kurmuştum ve sorunsuzca çalışmıştı. O nedenle soruyorum.

Şimdi Windows'da zibilyon tane yazılım ve oyun var. Biri çalışıyor diye, sistemin tamamen çalıştığını söyleyemeyiz. Modern sistemler artık Windows 7 ve öncesini desteklemiyor. Ne demek "desteklememek" yeni piyasaya sürülmüş yazılım ve oyunlarda Windows 7 optimizasyonu ile uğraşmayacaklar. Siz modern sistem üzerine kurulmuş WIN10 ile oyunda 50 FPS alırken aynı şartlarda WIN7 ile 30 FPS alabilirsiniz. Bazende kurulum aşamasında ilerlenmez. Sürekli hatalar verir. %1'de vesaire donar. Flaşı okumaz. Siz temiz bir sürüm bulmuşsunuz galiba ondan rahat kurmuşsunuz. Ama sistemin tam anlamıyla iyi çalıştığını kesinlikle söyleyemezsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi Windows'da zibilyon tane yazılım ve oyun var. Biri çalışıyor diye, sistemin tamamen çalıştığını söyleyemeyiz. Modern sistemler artık Windows 7 ve öncesini desteklemiyor. Ne demek "desteklememek" yeni piyasaya sürülmüş yazılım ve oyunlarda Windows 7 optimizasyonu ile uğraşmayacaklar. Siz modern sistem üzerine kurulmuş WIN10 ile oyunda 50 FPS alırken aynı şartlarda WIN7 ile 30 FPS alabilirsiniz. Bazende kurulum aşamasında ilerlenmez. Sürekli hatalar verir. %1'de vesaire donar. Flaşı okumaz. Siz temiz bir sürüm bulmuşsunuz galiba ondan rahat kurmuşsunuz. Ama sistemin tam anlamıyla iyi çalıştığını kesinlikle söyleyemezsiniz.

Açıkçası son cümleniz yanlış. Deneme sürümü kurmuştum ve tam anlamıyla iyi çalışıyordu. Güncel oyunlardan kastınız son 1 ayda çıkan oyunlarsa açıkçası onlara ayıracak bütçem olmadığı için kütüphanemdeki bazı oyunlarda deneme fırsatı buldum ve R6S gibi oyunlar. Windows 10 ile arasında en fazla 1-2 FPS fark var. Dediğiniz gibi 20FPS birden düşüş yok.
Flash okumama gibi şeyler de olmadı. Zaten neden olsun ki, yıllar boyu okuduğu flaşı yeni sürüm çıktı diye mi okumamaya başlayacak? Windows 10'dan 8'den önce ne kullanıyorduk sanki :)

Kurulum aşamasına bir şey diyemem, hata verebilen yazılımlar olabilir çok geniş bir listede denemedim.

Ama genel olarak Windows 7 hala tam anlamıyla iyi çalışan bir sistem bana göre. Şahsen dizüstü bilgisayarımda 5400RPM harddisk var ve Windows 10 kurulu. O kadar yavaş o kadar rezalet çalışıyor ki anlatamam. Aynı sisteme Windows 7 yüklesem, fırtına gibi uçar eminim. Çünkü Windows 10 SSD için tasarlanmış bir sistem. SSD'de çok sağlam Win7'den bile iyi fakat HDD'de çok yavaş ne yazık ki.

Asıl kıyaslama böyle olmalı aslında. Amaca ve sisteme yönelik. Yoksa en güncel olan herşey en iyisi olmuyor. 1803 ve 1809 güncellemelerinde olduğu gibi. İlk aylarda herkes en günceldir en iyisidir diyerek geçiş yaptı ve birçok sistem açılamaz hale geldi maalesef.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı