Çözüm Windows 7 Ultimate "Windows bu diske yüklenemez" Sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Slutsky

Hectopat
Daha fazla  
IMG-20180216-WA0012.jpg
IMG-20180216-WA0021.jpg
IMG-20180216-WA0023.jpg
IMG-20180217-WA0003.jpg
IMG-20180217-WA0005.jpg
IMG-20180217-WA0006.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddiskiniz arızalı. Sağlam bir harddisk takıp Windows kurabilirsiniz.
Korktuğum şey başıma geldi. Bizde kendi aramızda bu ihtimalden konuşuyorduk. Ama tekrar dizinlerdeki hatayı düzeltmeye başlayınca bir ümit sarmıştı. Birkaç defa daha izin versem hata düzeltmesi yapmasına düzelir mi acaba. Bir umut.
Yani anladığım kadarıyla kullanım hatası nedeniyle buralara geldik. Bu hatanın sebebi bilgisayarı uzun süre kapatmadan kullanmak ve çalışır program varken kapatmakmış. Sizin görüşünüz nedir?

Dizüstü cihazlar taşınabilir olduğu için 2,5 inç harddisklerin manyetik ve mekanik bileşenleri hasar görmeye çok müsaitlerdir. Mesela laptop çalışır vaziyetteyken cihazı hareket ettirmek ve sarsmak mekanik bileşenleri aşındırır veya disk okuma kafası manyetik plakaya hasar verebilir. Ayrıca yüksek ısı da harddiske zarar verir. Mekanik disk yoğun bir şekilde çalıştığı zaman buna paralel olarak mekanik bileşenler elektronik bileşenler gibi olmadığı için çabuk hasar alır.

Diskinizi HDD Regenerator yazılımı ile onarma şansınız var. Bu yazılım bad sectorleri köprüleme görevi görüyor. Ayrıca Maxblast 4 ile zero fill biçimlendirmesi diskteki mantıksal hataları düzeltecektir.

Sıra kötü haberi bilgisayar sahibine vermeye geldi. Arkadaşım harddiski kendin takabilirsin dedi. Kendim yapabileceğime inanıyorumda. Ancak hatalı bir işlemde zan altında kalmak istemem. Bilgisayar tamircisine versek ne kadar tutar. Şimdi internetten harddisk bakmaya başladımda. Siz ne önerirsiniz? Bilgisayarda oyun oynanmıyor. Sadece internet,proje ve ödev yapımında kullanıyoruz. Şimdi kullandığımızın boyutu 1tb. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler

Bir defa bad sector vermiş bir diskten bir daha fayda gelmez. SSD alacaksınız. Çözüm budur.
Ssd alımında başka neler önerebilirsiniz? Yabancı olduğum konular. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim.

Dizüstü cihazlar taşınabilir olduğu için 2,5 inç harddisklerin manyetik ve mekanik bileşenleri hasar görmeye çok müsaitlerdir. Mesela laptop çalışır vaziyetteyken cihazı hareket ettirmek ve sarsmak mekanik bileşenleri aşındırır veya disk okuma kafası manyetik plakaya hasar verebilir. Ayrıca yüksek ısı da harddiske zarar verir. Mekanik disk yoğun bir şekilde çalıştığı zaman buna paralel olarak mekanik bileşenler elektronik bileşenler gibi olmadığı için çabuk hasar alır.

Diskinizi HDD Regenerator yazılımı ile onarma şansınız var. Bu yazılım bad sectorleri köprüleme görevi görüyor. Ayrıca Maxblast 4 ile zero fill biçimlendirmesi diskteki mantıksal hataları düzeltecektir.
HDD regenerator yazılımını nasıl kullanabilirim. Kısaca anlatabilir misiniz?

Hard diski başka bilgisayarda deneyin. Benim kasamda da yüklenmedi fakat yeni sunucu kadama takınca hiç bir sorun olmadığını gördüm. Hard disk çalışıyordu. Bence başka laptop üzerinde dene. Kurtarma üzerinde Windows Gezgini var. Veriler gözükürse oradan harici bir hard diske verileri yedekleyebilirsiniz.

Maxblast kurulum sihirbazında flasha nasıl yükleme yapacağım. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum

Hard diski başka bilgisayarda deneyin. Benim kasamda da yüklenmedi fakat yeni sunucu kadama takınca hiç bir sorun olmadığını gördüm. Hard disk çalışıyordu. Bence başka laptop üzerinde dene. Kurtarma üzerinde Windows Gezgini var. Veriler gözükürse oradan harici bir hard diske verileri yedekleyebilirsiniz.
Bilgisayardaki verileri kurtardık. Başka laptop üzerinde ne deneyeceğim anlamadım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı