Windows 7 uyumsuzluk sorunu

Murobjk35

Hectopat
Öncelikle sistemim şöyle,

• FX X8 8350 Soket AM3+4 GHz 16 MB Cache 32 nn İşlemci
  • CROSSHAIR V FORMULA-Z 990FX/SB950 AM3+ DDR3 2400 MHz (O.C.) SATA 3.0 USB3.0 Anakart
  • GSKILL 16GB (2X8GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM
  • HD7870XT GDDR5 2GB 256 Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran kartı
  • 120GB Extreme Sata 3.0 SSD (Okuma 550MB/Yazma 510MB)
  • 3.5 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200 Rpm Harddisk
  • DVR-S20LBK 24X DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH
  • HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750 W MidT ATX SİYAH PENCERELİ KASA
  • THERMALTAKE CONTAC30 LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
  • 24 ML248H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

Yani nasıl diyeyim,

Mesela Metro Last Night oyununu göz önünde bulundurayım. Normalde Windows sürümü olarak windows 7 ultimate 64 bit kullanıyorum. Metro last night oyunun takılma sorununu gidermek amacıyla elimden gelen her şeyi yaptım. Crack, update bu yöntemleri denedim. Daha sonra format attığımda Windows 8 professional sürümü kurup, Oyunu akıcı bi şekilde oynayabildim. Gayet de memnun oldum. Şimdi tekrar Win 7'ye geri döndüm. Windows 8 ayarlamalarına tam olarak alışamadığım için. Sizce bu yaşadığım sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı ? Win 8 tekrar geçmeyi düşünüyorum sırf bu sorun yüzünden. Diğer bir sorunum da yine windows ile ilgili.

PC başlangıcında ağ bağlantım en az 1 dk.geç geliyor ve açmaya çalıştıgım programlar 1 dk. sonra açılıyor. İnternet geldiği zaman yani. Bu sorunu giderebilmek için elimden geleni yaptım. Format attım, update yaptım ama pek bir fayda etmedi. Net framework güncelledim. Silip kurdum. Ona da bi türlü çözüm olamadım.

Son olarak da Oyunlarda pek olmasada kitlenme yaşıyorum. Masaüstü arayüzünde PC'nin kitlendiğine şahit oluyorum. Kasa çalışıyor ama monitör kitleniyor. Ve reset atmak zorunda kalıyorum. Bu kitlenme sorunu bilgisayarı aldığım ilk 2 ay sonra oluyor. İşin garip tarafı bu. Bundan sonra neler olur allah bilir. Zaten sistemi satmayı düşünüyorum. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Update'ler çok önemli. ForAnAngel anlatır size Update'ler sorun çözer. Hatta isteğe bağlı olanları bile yükleyin.

Peki bu kitlenme sorunlarını neden yaşıyor olabilirim. Yazılımsal ya da donanımsal bir şey mi? Ben bu sistemde bir uyumsuzluk olduğunu düşünüyorum. Sizce power yetersiz mi?

Update'ler çok önemli. ForAnAngel anlatır size Update'ler sorun çözer. Hatta isteğe bağlı olanları bile yükleyin.

Sorunum size biraz garip gelebilir.Windows başlangıcında ağ bağlantım simgesi geç geliyor buna bağlı olarak da programlar geç açılıyor. Yani format atsam bile bu problemden kurtulamıyorum.Windows un başlangıcını tetikleyen programlar mı var acaba sistemimde? Genel olarak anakart driverlarını ve programlarını kuruyorum. Asus update gibi. Bütün güncelleştirmeler yüklü. Sorunu bi türlü çözemedim. Bilindik bi yöntem var mıdır acaba? Sistemim gayet hızlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…