Windows 7 vs Windows 10

RAM sıkıntısı varsa anlaşılır. Windows 10'dah 8.1'e geçtiğimde 15FPS fark yarattı.
Sistemin yetersiz olduğu durumları hesaba katmadan konuşuyorum. Sırf oyunda 1-2 FPS fazla almak için geçmenin bir mantığı yok. RAM sıkıntısı, işletim sistemiyle değil; donanımınla ilgilidir.

Windows 7 bence görsel karizmasından ve eski bilgisayarlara uygun olmasından dolayı seviliyor

Bir de ilk başlangıçta birkaç word programını yüklü veriyor mayın tarlası gibi bir kaç beleş oyunlarla geliyor.

Bir de bilgisayarınızı internetsiz kullandığınızı düşünün birkaç işe yarar programlarla birkaç beleş oyunla geliyor.

Aslında Windows 8.1 ve Windows 7 en güzel windows sürümleri ama illa ki ileri gitmeliyiz yenisini çıkarmalıyız diye düşünüp daha çok sistem kullanan sürümleri getiriyorlar eskisini de sokağa atıyorlar.

Son düzenleme:

Hocam dediklerinize katılıyorum ama bir yerde bana göre yanlış var ( FPS ile ilgili attığınız video ). Şimdi GTX3080, güçlü işlemci gibi setlerle FPS testi yapmak saçma çünkü ona sen onu işletim sistemi bakımından darboğaza sokamazsın. Düşük sistemde bence başarı anlaşılır ( düşükten kastım gidin 2000'lerin kralları ile yapın demiyorum, bence 8-6 GB, RX460, işlemci seçime bağlı, gibi sistemlerle yapmak daha mantıklı ). Sonuca gelirsek dedikleriniz doğru Windows 7 stabilitesi ve bizim gibi sağlam bir ekran kartının 8K olduğu yerlerde Windows 7 daha cazip.

1 FPS artışı bile bazıları için kar dostum.
1 FPS artışı ile ne elde edebilirsin? Sadece sayı olarak görürsün, 14 değil de 15FPS olunca bir şey değişmeyecek yani.

Win 7 çok eski. Win 10 yeni olmasa da iyi bir sistem isteyen bir işletim sistemi. Win 8.1 ise ne çok eski (hatta 2023`e kadar güvenlik desteği de var) nede çok sistem isteyen bir işletim sistemi. Uzun zaman 8.1 kullandım ve çok memnundum. Bazı oyunlar DX12 veya VULKAN desteği istemese 2023`e kadar 8.1`de kalırdım.

1 FPS artışı ile ne elde edebilirsin? Sadece sayı olarak görürsün, 14 değil de 15FPS olunca bir şey değişmeyecek yani.

Hocam insan gözü 24FPS'den aşağısını gördüğünde takılma anlaşılıyor, o yüzden 1 FPS'de değerlidir. ( 23FPS göze batma hissi verirken 24 FPS akıcılık sağlıyor - sinema vb. )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…