Kaynak kullanımı açısından bakarsak tabii ki de Windows 7. lakin yakında programların desteğini kesebileceğini düşünmekteyim. Tabii extended kernel çıkarsa onu bilemem.
Ben Microsoft'un verdiği destek ve güncellemeleri çok önemsemiyorum, o kadar hatası olan bir işletim sistemi değil zaten, güncelleme almasına gerek yok.
Görünüm bakımından bence Windows 7 ve Vista en iyi görünüme sahip, bunun sebebi Aero temaları.
Performans bakımından sistemi HDD ile ilk açtığımda Windows 7 6-7 saniyede toparlanırken kullandığım Windows 10'un toparlanma hızı çok daha yavaş. (bilgisayarda 3 tane işletim sistemi var.)
Windows 7 ve Vista devrim niteliğindeydi, Vista pek sevilmedi lakin Windows 7 hep kalbimizde oldu. Aslında ikisi de aynı işletim sistemi sayılır, Windows 7 Vista'nın hatalarından arındırılmış hali diyebiliriz.
Bir ara Windows 11 kullanmıştım, oyun performansı için Windows 7'den kötü diyebilirim.
Sonuç olarak, ben devrim niteliğindeki Windows 7'yi tercih ediyorum. Şu an desteği biten bir işletim sistemi olsa bile gündelik ihtiyaçları karşılıyor, oyun bakımından da çok üzmüyor.
Eki Görüntüle 2007557