Windows 10 kullanıyorum ve 32 bit'i 64'e çevirmek istiyorum. Bu mumkun mu? Tabiki dosyalarımı HDD'e yedekleyeceğim. Nasıl yapıldığını anlatırsanız? Hoş olur yardımlarınızı beklıyorum.
Windows 7 ve ya Windows 10 farketmez. Windows içinden 64 bit temiz kurulum başlatabilirsiniz. Elinizde 64 bit iso dosyası mevcutsa içini açıp setup.exe'yi çalıştırıp karşınıza çıkacak 3 seçenekten 2. olan temiz kurulum yapar 3. C sürücüsünü silip kurulum yapar. İlk seçenek 32 bitten 64 bite geçeceğiniz için pasif olur. Elinizde iso dosyası yoksa Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile sürümünüze uygun 64 bit kurulumu indirip aynı şekilde kurulumu başlatabilirsiniz.
Nedense konuyu açtığım gibi onaylanmamış ben öyle bir şey yazmadım başlıkta. Ben azda olsa anlarım bu işlerden ben netten 64 bit windows 10 indirsem ve bunu usb e atsam sonrasında bios la usb i açıp kursam? Fakat biostan usb e nası açıcam onu bılmıorum
Benim söylediklerimde USB kelimesi yok ve USB'ye ihtiyaç yok. Windows içinden kurulumu başlatacaksınız. Neyse USB ile kurulum yapabiliyorsanız o da olur.
Windows 7 ve ya Windows 10 farketmez. Windows içinden 64 bit temiz kurulum başlatabilirsiniz. Elinizde 64 bit iso dosyası mevcutsa içini açıp setup.exe'yi çalıştırıp karşınıza çıkacak 3 seçenekten 2. olan temiz kurulum yapar 3. C sürücüsünü silip kurulum yapar. İlk seçenek 32 bitten 64 bite geçeceğiniz için pasif olur. Elinizde iso dosyası yoksa Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile sürümünüze uygun 64 bit kurulumu indirip aynı şekilde kurulumu başlatabilirsiniz.