Sorunumu açıklayayım. Eskiden kullandığım modem üzerinden sanal oyun sunucusu kurmuştum FreeBSD üstüne. Ve CMD üzerinden "ipconfig" yazarak IP adresinin sonuna +6 ekleyerek oyun sunucuma Filezilla Putty ve MysQL üzerinden bağlanıyordum. Fakat tanışmak gerekti ve modemimiz değişti. 192.168.1.1 olan adresim 192.168.1.171 oldu. Eskiden VirtualBox ile yaptığım IP ayarında 192.168.1.100 yaparak bağlantı yapabiliyordum. Fakat yeni modemde bu bağlantıyı sağlayamadım. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Tecrübeli arkadaşlar yardım edebilirse çok sevinirim.
Bağlantı ikonuna tıkla sonra karşına bağlantı kısmı geliyor ya hani böyle kalan giden diye işte orada özellikler bas sonra çıkan yerden IPV4 yazan bir yer var oraya tıkla yeni IP belirlersin böyle. Eve gidince resimli atarım.
IP adresini belirledim fakat yine çözüm alamadım. FreeBSD sistemine tanıttığım halde IP adreslerine filezilla putty gibi programlardan sunucuya bağlanamıyorum.
Port aç sonra o portu FreeBSD sisteme tanıt öyle bağlan. Yani sunucunun IP 192.168.1.100 ise buna ait bir port aç. Sonra FileZilla'dan 192.168.1.100ort şeklinde bağlan. Port yazan yere açtığın port numarası gelecek.