nvidia usta maalesefEkran kartınız nedir?
Eğer NVIDIA değilse size atacağım tek bir dosyayla CSM'siz kurabileceksiniz.
NVIDIA'da olmaz derken demek istediğim şu:nvidia usta maalesef
NVIDIA'da olmaz derken demek istediğim şu:
Ekran kartı sürücü sorunları yaşanabilir. Bahsettiğim dosyayla kesin olarak CSM'siz boot edebiliyorsunuz zaten. Ama NVIDIA ekran kartlarında çoğu zaman CSM'siz Windows 7'de ekran kartı için sürücü sıkıntıları yaşanıyor. Sizde belki çalışabilir, isterseniz bir deneyebilirsiniz. Şansınızı denemek istiyorsanız anlatayım:
- Buradan bootmgfw. EFI dosyasını indirin.
- Bu dosya eğer salt okunur değilse sağ tıklayıp "Özellikler"e tıkladıktan sonra salt okunur tikini işaretleyin ve uygulayın.
- USB'nize girin, EFI klasörüne girin, içinde boot klasörü yoksa boot klasörünü oluşturun. İçine, indirdiğiniz bootmgfw. EFI dosyasını kopyalayın (dikkat) ve ismini bootx64.EFI olarak değiştirin.
- Bilgisayarınızda 7-ZIP yüklü değilse yükleyin.
- USB'nize girin, sources klasörüne girin, install.wim dosyasını 7-ZIP ile açın. Sizi 4 tane dosya karşılayacak. 4 klasörü Ultimate, 3 klasörü Professional, 2 klasörü Home Premium, 1 klasörü ise Home Basic dosyalarını içerir. Kuracağınız sürümün klasörüne girin.
- Windows\Boot\EFI dizinine gidin ve az önce indirdiğiniz bootmgfw. EFI dosyasını oraya da atın, var olan dosyayla değiştirin.
- Artık kuruluma hazırsınız. Kurulum esnasında ekran biraz yana kaymış olabilir; ekran kartı sürücünüzü yüklediğinizde bu düzelecektir.
burada ne yazık ki 4 dosya yok. standard yerrel disk c: içeriği var. program files windows vs.NVIDIA'da olmaz derken demek istediğim şu:
Ekran kartı sürücü sorunları yaşanabilir. Bahsettiğim dosyayla kesin olarak CSM'siz boot edebiliyorsunuz zaten. Ama NVIDIA ekran kartlarında çoğu zaman CSM'siz Windows 7'de ekran kartı için sürücü sıkıntıları yaşanıyor. Sizde belki çalışabilir, isterseniz bir deneyebilirsiniz. Şansınızı denemek istiyorsanız anlatayım:
- Buradan bootmgfw.efi dosyasını indirin.
- Bu dosya eğer salt okunur değilse sağ tıklayıp "Özellikler"e tıkladıktan sonra salt okunur tikini işaretleyin ve uygulayın.
- USB'nize girin, efi klasörüne girin, içinde boot klasörü yoksa boot klasörünü oluşturun. İçine, indirdiğiniz bootmgfw.efi dosyasını kopyalayın (dikkat) ve ismini bootx64.efi olarak değiştirin.
- USB'nize girin, sources klasörüne girin, install.wim dosyasını 7-ZIP ile açın. Sizi 4 tane dosya karşılayacak. 4 klasörü Ultimate, 3 klasörü Professional, 2 klasörü Home Premium, 1 klasörü ise Home Basic dosyalarını içerir. Kuracağınız sürümün klasörüne girin.
- Windows\Boot\EFI dizinine gidin ve az önce indirdiğiniz bootmgfw.efi dosyasını oraya da atın, var olan dosyayla değiştirin.
- Artık kuruluma hazırsınız. Kurulum esnasında ekran biraz yana kaymış olabilir; ekran kartı sürücünüzü yüklediğinizde bu düzelecektir.
Bu bir problem değil; demek ki yazdırdığınız ISO'da tek sürüm var. O zaman direk 6. adımı yapın.burada ne yazık ki 4 dosya yok. standard yerrel disk c: içeriği var. program files windows vs.
hocam sizin dediğinizi anlıyorum. ama o 4 kategori dosya değil index. yani bir konfigurasyonBu bir problem değil; demek ki yazdırdığınız ISO'da tek sürüm var. O zaman direk 6. adımı yapın.
Düzenleme: install.esd dosyasını düzenleyemezsiniz. Windows 7 ISO dosyanız orijinal olmalı.
hocam sağlam bir kurulum olması adına arkadaştan orijinal isoyu aldım. kusura bakmayın hızlıca dönemedim. şimdi rufus ile o isodan devam ediyorum.Hocam install.esd dosyasını install.wim dosyasına çevirmelisiniz. Hemen şimdi mesajımı düzenleyip anlattım.
demek istediğiniz birden fazla sürüm olunca olmuyor mu? galiba tecrrübe ederek anladımHocam install.esd dosyasını install.wim dosyasına çevirmelisiniz. Hemen şimdi mesajımı düzenleyip anlattım.
hocam 7zip de kopyalamaya çalışınca gerçeklenmemiş hatası alıyorumNVIDIA'da olmaz derken demek istediğim şu:
- Buradan bootmgfw.efi dosyasını indirin.
- USB'nize girin, efi klasörüne girin, içinde boot klasörü yoksa boot klasörünü oluşturun. İçine, indirdiğiniz bootmgfw.efi dosyasını kopyalayın (dikkat) ve ismini bootx64.efi olarak değiştirin.
- Windows\Boot\EFI dizinine gidin ve az önce indirdiğiniz bootmgfw.efi dosyasını oraya da atın, var olan dosyayla değiştirin.
Hocam m2 ssd sürücüsünü tanitamiyorum hiçbir imzalanmış sürücü bulunamadı diyorBu bir problem değil; demek ki yazdırdığınız ISO'da tek sürüm var. O zaman direk 6. adımı yapın.
Düzenleme: install.esd dosyasını düzenleyemezsiniz. Windows 7 ISO dosyanız orijinal olmalı ya da bunu .wim dosyasına çevirmelisiniz. Bunun için install.esd dosyanızı masaüstünüze atın, sonra CMD'yi yönetici olarak çalıştırın.
- cd c:\users\%username%\desktop yazın.
- dism /export-image /SourceImageFile:install.esd /SourceIndex:1 /DestinationImageFile:install.wim yazın.
- Oluşan .wim dosyasını USB'nizdeki sources klasörüne atın ve az önce yazdığım 6. adımı yapın.
Hocam tüm sorunları tek tek aştım ama Windows starting yazısında ekran kararıyor baya bekledim sonra bootloader menüsüne attı. Geliba zorlamamak gerekiyorBu bir problem değil; demek ki yazdırdığınız ISO'da tek sürüm var. O zaman direk 6. adımı yapın.
Düzenleme: install.esd dosyasını düzenleyemezsiniz. Windows 7 ISO dosyanız orijinal olmalı ya da bunu .wim dosyasına çevirmelisiniz. Bunun için install.esd dosyanızı masaüstünüze atın, sonra CMD'yi yönetici olarak çalıştırın.
- cd c:\users\%username%\desktop yazın.
- dism /export-image /SourceImageFile:install.esd /SourceIndex:1 /DestinationImageFile:install.wim yazın.
- Oluşan .wim dosyasını USB'nizdeki sources klasörüne atın ve az önce yazdığım 6. adımı yapın.
Doğru söylüyorsunuz, zorlamamak gerekiyor. Benim bildiğim tek bir yöntem kaldı:Hocam tüm sorunları tek tek aştım ama Windows starting yazısında ekran kararıyor baya bekledim sonra bootloader menüsüne attı. Geliba zorlamamak gerekiyor