Windows 7 yerine linux kurmak mantıklı mı?

Ekran kartı uyumsuz ise sıkıntı çıkartıyor. Ona bakılırsa şu an bende Big Sur'dan yazıyorum

Sistemi kötü olanlar tam liste:
@404631 @433815
Şimdi benim sisteme de kötü dersiniz o yüzden susuyorum

Kreatonun bilgisayarı kötü değil ki-

Ben sadece bilgisayarı kötü olanlar için demedim farkındaysan. Bilgisayarı öğrenmeye çalışan insanlarda kurar dedim. Söylemediğim şeyleri görmezden gelmeyin. Benim de bilgisayarım kötü değil fakat merak edip Windows'tan sıkıldığım için linuxa geçmiştim bir süre. Hatta bayağı kaldım.

Bende malum ekran kartı markası yüzünden High Sierra kurmak zorunda kalmıştım. Neredeyse tüm uygulamalar uyumsuzdu.

Veya Dual Boot'ta yapabilir.

Hayir ogrenmesine gerek falan yok. Ilk defa Linux kullanacak birinin Arch, Gentoo gibi dagitimlar kuracak hali yok. Mint gibi basit dagitimlar kullanarak baslar ve bu dagitimlari kullanmak en az Windows kadar kolay. Illa her isini Terminal'den halletmesine gerek yok.
Hem en kucuk sorununda direkt Windows'a nasıl geri donerim diye konu acarsa bilgisayar kullanmasin daha iyi.

Steam Deck buna güldü. Linux içinde bazı oyunlar hariç çoğu oyun gayet akıcı bir şekilde çalışıyor. Birden fazla kişi oyunu gayet akıcı oynayabilirken sen siyah ekran alıyorsan bu senin sorunun olur, Linux'un değil. ProtonDB sitesini inceleyebilirsin. Devamında yazdıklarına ise hiç girmiyorum. Bugün Lenovo, Dell, HP, Linux topluluğuyla, şirketleriyle iş birliği yapıyor. Linux sistemler çıkarıyor. Hitap ettiği kesim gayet geniş.

Kizan falan yok, insanlara saçma sapan bilgiler verip Linux'dan sogutuyorsunuz.
Linux'un adini bile duymamisken yillar once kurdugum ilk dagitim olan Linux Mint'de hiç zorlanmamistim. Terminal'le hiç isim olmadan tum islerimi halledebiliyordum.
Windows'da cikan en kucuk sorunda format atmayi biliyorsunuz ama Linux'da bir sorunla karsilasinca Linux zor oluyor.

Hocam bilindiği üzere Pardus türkler tarafından hazırlandı ve Linux tabanlı. Bir ara okuldayken Faz 3 Arçelik tahtada Pardus sistemini gördüm ve bizim sınıfa denk geldi. Bayağı bir dil döktüm en sonunda Windows yüklediler. Ama onu kullanmak bile bir eziyetti. Bu sorun sadece Pardus'te mi var, yoksa Linux'ta da var mı?

Pardus zaten kotu bir dagitim hocam. Nasil sorunlar cikmisti tam olarak?
Simdilik okullarda Linux kullanilmasinin taraftari degilim. Egitimle ilgili bircok program Windows icin tasarlanmis.

Pardus zaten kotu bir dagitim hocam. Nasil sorunlar cikmisti tam olarak?
PDF dosyalarını açarken bize çok sorun çıkartıyordu, sonrasında bayağı bir yavaştı. Yani uzun zaman oldu ama pek hatırlamıyorum. Hatırladıklarım bu kadar. Sınıfta ben olduğum için pek bir sorun değildi ama yine de ben de zorlandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…