Steam Windows 7'de çalışır mı?

BossFrk

Hectopat
Daha fazla  
Eski Windows 7 PC'mde 2024 Haziran gibi denediğimde çalışıyordu. Yeni PC'ye de Windows 7 kurmak istiyorum ama yakın zamanda deneyen var mı çalışıp çalışmadığını?

Windows 7 ve Windows 8 Desteği
1 Ocak 2024 itibarıyla Steam, Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemlerini resmî olarak desteklemeyi bırakacak. Bu tarihten sonra, bu işletim sistemlerine yüklenen Steam istemcisi kurulumları güvenlik güncellemeleri de dâhil olmak üzere hiçbir güncelleme almayacak. Steam Destek, eski işletim sistemleriyle ilgili sorunlarda teknik destek sağlayamayacak. Bu yüzden Steam, desteklenmeyen işletim sistemlerindeki Steam sürümlerinin çalışacağını garanti edemez.

Steam'i ve Steam üzerinden satın alınan herhangi bir oyun ve diğer ürünleri kullanmaya devam etmek için kullanıcılar Windows'un daha yeni bir sürümüne geçmelidir. 1 Ocak 2024'ten sonra bu eski işletim sistemlerindeki Steam istemcisinin ve oyunlarının güncelleme olmadan bir süre daha çalışmaya devam edeceğini bekliyoruz ancak bu tarihten sonra Steam istemcisi ve oyunların çalışmaya devam edeceğinin garantisini veremiyoruz.

Steam'ın destek bölümünde böyle yazıyor.

Kaynak

Eski Windows 7 PC'mde 2024 Haziran gibi denediğimde çalışıyordu. Yeni PC'ye de Windows 7 kurmak istiyorum ama yakın zamanda deneyen var mı çalışıp çalışmadığını?

An itibarı ile Windows 7 64 bitte (kendi bilgisayarım) çalışıyor, ancak 32 bitte (HTPC) çalışmıyor hocam. Güncelleme uzun süredir gelmiyor yalnız.

Dosya Ekleri

• Clip_39.jpg
    Clip_39.jpg
    397,3 KB · Görüntüleme: 60
  • Clip_38.jpg
    Clip_38.jpg
    483,2 KB · Görüntüleme: 61
Hocam StarWars serisi oyunlara bir hayranlığınız var gibi, tavsiye eder misiniz? Nereden indiriyorsunuz? (mümkünse lisanslı)

Bütün yazılımlarım, oyunlar dahil istisnasız lisanslıdır hocam. Benim en popüler oyun sitem GOG.com. Tamamı orada mevcut. Ancak bu oyunlar eski, hatta çoğu genç arkadaşa göre antika oyunlar, retro grafikler falan... Sever misiniz bilemem. :)

Ben Star Wars temalı her şeyi temelde severim. Aksiyon, yarış, arcade-platform türü oyunları pek sevmiyorum, dolayısı ile o tür Star Wars oyunları ile de aram pek hoş değildi. Ancak uzay simülasyonu, FPS ve strateji favorilerimdir, dolayısı ile buradakilerin bu türlerden olan bir kısmını hala fena halde seviyorum. RPG genelde pek oynamadım ama SW: Knights of the Old Republic serisine bayılmıştım.

Tavsiye edebileceklerim: (daha da aşağıda türleri, puanları ve çıkış yılları olan bir liste paylaştım)

Star Wars: Dark Forces
Star Wars: Galactic Battlegrounds Saga
Star Wars: Jedi Knight - Jedi Academy
Star Wars: Jedi Knight II - Jedi Outcast
Star Wars: Knights of The Old Republic
Star Wars: Knights of The Old Republic II the Sith Lords
Star Wars: Republic Commando
Star Wars: TIE Fighter
Star Wars: X-Wing
Star Wars: X-Wing Alliance

Ufak bir hatırlatma, ben buradaki bazı oyunları (X-Wing, TIE Fighter, Dark Forces, ...) ilk çıktığı dönemde oynadım, 386 MS-DOS bilgisayarlarda, 640x480 maksimum çözünürlükte. O zamanlar bu oyunlar kendi türlerinde çok iyi sükse yapmış oyunlardı, dolayısı ile bayılarak oynardık. Ama günümüzde, özellikle genç oyuncular için, çok ilgi çekici olmayabilirler.

Bunlar GOG'daki oyunlar:

Clip_16.jpg

Clip_17.jpg

Bunlar bu oyunlardan sahip olduklarım hakkında biraz daha bilgi (yılı, türü, ratingi, vb):

Clip_13.jpg

Bu arada EA Games'te bir kaç ve hatta yeni/modern oyun var Star Wars temalı (geçen hafta ciddi indirimdeydi). Ancak ben bunları oynamadım daha (makine hala C2Q Xeon X5470/8GB/GTX 770 2GB olunca oynanamıyor zaten :) ) o yüzden yorum yapamayacağım (hatırlatma, EA'daki Battlefront'lar remastered).

Clip_14.jpg

Steam'de de Star Wars temalı birçok oyun var aslında.

Clip_18.jpg

Son düzenleme:
An itibarı ile Windows 7 64 bitte (kendi bilgisayarım) çalışıyor, ancak 32 bitte (HTPC) çalışmıyor hocam. Güncelleme uzun süredir gelmiyor yalnız.
Teşekkürler hocam.

Yeni bilgisayar eski değilse Windows 7 de kurmayın zaten.
Eskiden kullanıyordum Aero teması hoşuma gidiyor. Bir müddet takılır yine Windows 10 geçerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı