Hocam StarWars serisi oyunlara bir hayranlığınız var gibi, tavsiye eder misiniz? Nereden indiriyorsunuz? (mümkünse lisanslı)
Bütün yazılımlarım, oyunlar dahil istisnasız lisanslıdır hocam. Benim en popüler oyun sitem GOG.com. Tamamı orada mevcut. Ancak bu oyunlar eski, hatta çoğu genç arkadaşa göre antika oyunlar, retro grafikler falan... Sever misiniz bilemem.
Ben Star Wars temalı her şeyi temelde severim. Aksiyon, yarış, arcade-platform türü oyunları pek sevmiyorum, dolayısı ile o tür Star Wars oyunları ile de aram pek hoş değildi. Ancak uzay simülasyonu, FPS ve strateji favorilerimdir, dolayısı ile buradakilerin bu türlerden olan bir kısmını hala fena halde seviyorum. RPG genelde pek oynamadım ama SW: Knights of the Old Republic serisine bayılmıştım.
Tavsiye edebileceklerim: (daha da aşağıda türleri, puanları ve çıkış yılları olan bir liste paylaştım)
Star Wars: Dark Forces |
Star Wars: Galactic Battlegrounds Saga |
Star Wars: Jedi Knight - Jedi Academy |
Star Wars: Jedi Knight II - Jedi Outcast |
Star Wars: Knights of The Old Republic |
Star Wars: Knights of The Old Republic II the Sith Lords |
Star Wars: Republic Commando |
Star Wars: TIE Fighter |
Star Wars: X-Wing |
Star Wars: X-Wing Alliance |
Ufak bir hatırlatma, ben buradaki bazı oyunları (X-Wing, TIE Fighter, Dark Forces, ...) ilk çıktığı dönemde oynadım, 386 MS-DOS bilgisayarlarda, 640x480 maksimum çözünürlükte. O zamanlar bu oyunlar kendi türlerinde çok iyi sükse yapmış oyunlardı, dolayısı ile bayılarak oynardık. Ama günümüzde, özellikle genç oyuncular için, çok ilgi çekici olmayabilirler.
Bunlar GOG'daki oyunlar:
Bunlar bu oyunlardan sahip olduklarım hakkında biraz daha bilgi (yılı, türü, ratingi, vb):
Bu arada EA Games'te bir kaç ve hatta yeni/modern oyun var Star Wars temalı (geçen hafta ciddi indirimdeydi). Ancak ben bunları oynamadım daha (makine hala C2Q Xeon X5470/8GB/GTX 770 2GB olunca oynanamıyor zaten
) o yüzden yorum yapamayacağım (hatırlatma, EA'daki Battlefront'lar remastered).
Steam'de de Star Wars temalı birçok oyun var aslında.