Windows 7'de driver CD'leri nasıl yüklenir?

Daha fazla  
İyi günler

Kendi bilgisayarıma Windows 7 yüklemek istesem, diski formatlarım, Windows'u kurarım, sonra bütün parçaların (donanımın) driver cdleri mevcut olduğu için sürücüleri yükleyip, temiz bir kurulum-yükleme yapmış olurum.

Fakat aynı şeyi arkadaşlarımın bilgiaayarlarında yapmak istediğimde (laptop veya kasa bilgisayar) genelde driver cdleri olmuyor. Kaybolmuş veya hiç olmadığı söyleniyor.

Bu durumda ne yapmalıyım? Driver cdleri olmayan bir bilgisayarın sürücüleri nereden nasıl temin edilir?

Olmayan driverlerin temiz ve doğru yüklemenin doğru yöntemi nedir?

Bu konuyu öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Driver cd si de yanlış bir yöntem eski sürücüler olduğu için güncellenmez. En güveniliri cihazın destek sitesinden indirmektir.

Sürücü diskleri eski sürümleri içerirler. Ayrıca her donanımda aynı sürücüler olmaz. Yani sizin diskleriniz arkadaşlarınızda çalışmayacaktır. Anakartın veya o parçanın sitesinden güncel sürücüyü indirebilirsiniz.

Cevaplar için teşekkürler.

İşin o kısmını anladım, en iyi yöntem internetten indirmek.

Peki ;

Diyelim ki sadece windows yüklenebilmiş bir bilgisayarda, (velev ki ethernet driveri yüklenmediği için internet bile yok)
Anakartın markasını modelini
Ethernet kartının veya ekran kartının markasını modelini, o an içinde hızlıca nasıl öğreneceğim?

Yani sizler bilgisayarı oluşturan parçaların marka ve modellerini en kısa sürede ve kolayca nasıl öğreniyorsunuz?

1.olarak, en iyi yöntem internetten (rastgele) indirmek değil. Üreticinin sitesinden indirmek.

2.olarak, Windows bu işlerde çok gelişti, ağ sürücüleri genelde kuruluyor. Diyelim ki kurulmadı, aygıt yöneticisi içerisinden ethernet kontrolcüsü ne gidin. Özellikler kısmından "Donanım Kimlikleri"ni bulun. İnternete bu kimliği girdiğiniz zaman size bu sürücüyü verecektir.

Çok teşekkür ederim ilgileriniz ve cevaplar için. Daha sonra takıldığım bir yer olursa, sonraki zamanlar soracağım.

Driver cdleri olmayan bir bilgisayarın sürücüleri nereden nasıl temin edilir?
İnternetten.
Aygıt yöneticisinden donanım kimliğini kopyalayıp internete yapıştırırsın ve sürücüyü bulursun, yüklersin, kurarsın.

İnternetin yoksa önceden sürücüleri yükleyip flash bellek gibi araçlarda yedekleyebilirsin. Eğer çok geç ise başka bir cihazdan sürücüleri alabilirsin.

Teşekkür ederim bilgileriniz için.

Herkese selamlar.

Windows 7 kullanıyorum. Donanım kimlikleri kısmını bulamadım.

Acaba Windows 7’de donanım kimlikleri kısmının yerini bilen arkadaşlar var mıdır?

Veya bir program aracılığıyla mı öğrenebiliyoruz donanım kimliklerini?

Dosya Ekleri

• 1.JPG
    46,1 KB · Görüntüleme: 29
  • 2.JPG
    53,8 KB · Görüntüleme: 28
  • 3.JPG
    38,2 KB · Görüntüleme: 32
  • 4.JPG
    30,2 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…