Windows 7'de internete bağlanılmıyor

MoskovaRadyosu

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar uzun süredir kullanmadığım bir Windows 7 laptopum var içindeki işletim sistemi Windows 7 Ultimate. Konuya geçelim ben bu cihazı dün internete bağlamayı deenedim ama olmadı Aygıt Yöneticisi'ni falan kurcaladim bir sürü video izledim ama ne yapsam internete bağlanması. Kablosuz ağ yok anladığım kadarıyla sadece Ethernet kablosu istiyor kablosuz ağ ile ilgili bir sürücü bulamadım ama bundan çok uzun zaman önce kablosuz ağ vardı, şimdi ise yok, ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücüsü kurulmamışsa laptobunun sitesi, sürücüleri duruyorsa ordan indir kur. Yoksa Aygıt Yöneticisi'ndeki ünlemli, bilinmeyen aygıtların tek tek donanım kimliklerini Google'da aratarak sürücülerini bulup kurabilirsin.

Eğer sürücü kurmak işe yaramıyorsa Wireless kartında bir sorun olabilir. Yine de flash bellek veya SD kartınız varsa ona Zorin OS veya Linux Mint ISO yazdırıp live boot (Zorin OS/Linux Mint'i deneyin şeklinde çıkacak) yapıp Wi-fi ağına bağlanmayı deneyin. Live boot, mevcut diskteki işletim sistemlerine dokunmaz, yalnızca kurulum sihirbazında diskleri değiştirip Linux dağıtımını yüklemeyi seçerseniz diskteki işletim sistemi silinebilir.

Son düzenleme:

Merhaba dostum tam olarak ne dediğini anlayamadım benim sürücülere girdiğimde sadace Ethernet sürücüsü var ve o aktif Casper marka bilgisayar eski bir model nereden indirebilirim sürücüleri eve gelince modelini sorununu falan fotoğrafını atacağım senden ricam yardım etmen teşekkür ederim

Hocam bilgisayar özellikleri bunlar nerden yükleyebilirim rica etsem link gönderirmisiniz

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-09-04-15-26-25-823_com.miui.gallery.jpg
    43,4 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Hocam cihazın altında veya ekran çerçevesinde yazan model adı lazım. Ayrıca Aygıt Yöneticisi'nden fotoğraf da atabilerseniz iyi olur. Bilinmeyen aygıtlar ve Ağ Bağdaştırıcıları. Bilinmeyen aygıtların donanım kimliklerini atarsan öyle de bulabiliriz. Akşama dönüş yaparım, dışardayım.

Kral cihazın modeli : Casper M7xOs fotoğraf yükleme buga girdi Sis191 ethernet denetleyicisi var

Kral cihazın modeli : Casper M7xOs fotoğraf yükleme buga girdi Sis191 ethernet denetleyicisi var
Cihazın için internetteki veri kısıtlı. Kendi sitesinde herhangi bir şey yok. Wifi kartının modeline dair hiç bir şey görmedim internette. Sadece Sis191 Ethernet adaptörünün sürücüleri var. Eğer cihazda wifi kartı varsa donanım kimliğini atmadığınız sürece bulamam. Aygıt yöneticisinden fotoğraf atarsanız iyi olur.

Hocam Windows 7 sıkıntıı bir cihaz tabii ki normal bağlanmaması normal karşılayın.

Neyin fotoğrafını atmam lazım anlamadım wifi kartı kullanmıyorum donanım kimliğide çıkmıyor Ethernetin sürücüsünde ne yapmamı istediniz anlamadım

Neyin fotoğrafını atmam lazım anlamadım wifi kartı kullanmıyorum donanım kimliğide çıkmıyor Ethernetin sürücüsünde ne yapmamı istediniz anlamadım
Sizin ethernet sürücünüz var değil mi, onda sorun yok, ethernetle bağlanabiliyorsunuz. Benim anladığım siz kablosuz bağlantı sağlamak istiyorsunuz. Ve muhtemelen sürücüsü kurulu değil. Eğer laptopbun anakartında bir wifi kartı takılı ise mutlaka Aygıt Yöneticisi'nde gözükmesi lazım. Bilinmeyen aygıt olarak gözükenler varsa onlardan biri olabilir. Bu bilinmeyen aygıtların donanım kimliklerini atın. Eğer bilinmeyen aygıt yoksa wifi kartını Ağ Bağdaştırıcıları'nda görmeniz lazım. Orda da yoksa bir sıkıntısı var demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…