Windows 7'de stabil olan overclock Windows 10'da crash veriyor

emreji61

Kilopat
Arkadaşlar iyi akşamlar, iyi forumlar. Sorunum şu şekilde; Win 7'de 4.2 GHz'e OC ettiğim işlemcimi (FX 6300) Win 10 yükledikten sonra aynı ayarlarda aynı frekansta çalıştırmaya kalktığımda Windows hata veriyor. Sebebi nedir, aydınlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
O sorun bende format attığımda oluyor W10 kullanıyorum. Tekrar OC ediyorum düzeliyor. (Kendimden örnek veriyorum)
Edit: Önce OC'yi iptal ediyorum eski haline getiriyorum sonra tekrar OC yapıyorum.

Hata kodunu veya görseli ekleyebilir misiniz?
''kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor windows 10'' hata bu mavi ekranda bu yazı çıkıyor sırf bu yüzden tekrar format attım. İşlemi yaptığımda kaydedip çıkıyorum biostan bu hatayı alıyorum. eski haline döndürdüğümde işlemciyi açılıyor sorunsuz.
O sorun bende format attığımda oluyor W10 kullanıyorum. Tekrar OC ediyorum düzeliyor. (Kendimden örnek veriyorum)
Edit: Önce OC'yi iptal ediyorum eski haline getiriyorum sonra tekrar OC yapıyorum.
formattan sonra zaten bu hatayı aldım. format çözüm değil. win 10 a geçtikten sonra böyle olmaya başladı.

Çözüm olarak formatı önermedim?

Bu şekilde yardımcı olamayız ki ama, hiçbir hata kodu vb. yok, donanım özellikleriniz de yok size nasıl yardımcı olacağız?
''kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor'' mavi bir ekranda bu yazı çıkıyor ve sürekli baştan başlatıyor. AMD FX 6300 GTX 1050Tİ 16GB RAM 1TB HDD GİGABYTE GA 970 DS3 ANAKART 600W PSU
tekrar denedim yine aynı sorun. 3.5 den 3,6 ya bile çıkarsam hata veriyor ?
bu arada amd overdrive programı ile oc ettiğimde bir sorun yaşamıyorum fakat bios'tan yapmak istiyorum her seferinde programı çalıştırmak zorunda kalmak istemem.

Son düzenleme:
Bios'ta stock romu tekrar yüklüyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…