Güncelleme desteği kesildi evet, peki güncelleme desteği kesilmemişken ne farkı vardı? Windows 7'nin amacı hiçbir zaman Windows 10 gibi 6 ayda bir güncelleme alıp yeni özelliklere kavuşmak olmadı ki. Güvenlik konusu bu kadar önemliyse VPN kullanabilirsiniz, virüs programı kullanabilirsiniz, önünüze çıkan her Download butonuna basmayabilirsiniz, kullandığınız programlara dikkat edebilirsiniz şahsen ben her programın açık kaynaklısını kullanmayı tercih ediyorum, mesela Microsoft Office yerine LibreOffice veya OnlyOffice kullanırım. En basitinden Internet Download Manager, para vermek veya korsan kullanmak istemiyorsanız github.com'a girin orada açık kaynak kodlu olarak yazılmış ücretsiz Xtreme Download Manager var indirip kullanabilirsiniz. Torrent uygulamalarında bile BitTorrent, uTorrent kullanmak yerine qBitTorrent kullanırım çünkü açık kaynak kodlu.
Güvenlik konusu bu kadar önemli ise asıl Windows 10 kullanmayın derim, Windows 10'da güvenlik daha iyi belki evet, 3. kişiler bilgilerinize erişemiyor ama ya Microsoft erişemiyor mu? Zaman zaman sizi Microsoft hesabı eklemeye zorluyor, size daha iyi bir hizmet sunmak için mi? Hiç sanmıyorum. Google, Microsoft, Facebook vs. bu şirketlerin hepsi sizi izliyor, daha bugün telefonuma Google Play'den Gratis uygulamasını yükledim diye 5 dakika sonra internette gezinirken Gratis reklamını gördüm. Bunu Microsoft yapmıyor mu sanıyorsunuz? Asıl güvenli olmayan sistem Windows 7 değil Windows 10, güvenlik bu kadar önemliyse Linux kullanabilirsiniz. Linux'ta oyun oynamak Steam Proton ve Lutris gibi uygulamalar sayesinde çok basit hale getirildi Windows'ta aldığınız performansları Linux'ta da yakalayabilirsiniz.