Windows 7'den Windows 10'a nasıl geçilir?

Batuhan46

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 3 ay öncesinden bilgisayarım bozulduğu için tamirciye gitmiştim. O da format atılması gerektiğini söyledi. Ben de tamam dedim. Yaklaşık bir saat uğraştı ama beceremedi. En sonunda recovery silinmiş, o yüzden daha bunun 2 saati var dedi. Ben de bilgisayarımı orada bırakıp gittim. Geri aldığımda işletim sistemini Win 7 Home Basic'ten Win 7 Ultimate'ye çevirmiş. Ben de bir şey olmaz deyip kullanmaya başladım. Ama ne yazık ki aynı hatayı gene verdi. Bilgisayar bazen kendi kendine kapanıp mavi ekran veriyor, yeniden başlatıyor. Format atmak istediğim zaman ''Windows dosyalarınız hasar görmüştür.'' cevabını alıyorum. İnternette forumlara bu sorunu yazdığım zaman hepsi Win 10 geç dedi. Peki nasıl? Kendim evimde yapabilir miyim? Hadi diyelim yaptım, fotoğraflarım gidecek mi? Birisi bana detaylı ve doğru bir şekilde yazabilir mi lütfen?

Sistemim:
  • Intel Core i5 2400M
  • Nvidia GT 525M 1 GB ekran kartı
  • 4 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Windows 10'a geçiş için temiz bir kurulum dosyasına ihtiyacın var. Nasıl indireceğinin adresi forumda var. İndirdikten sonra tüm fotoğraf video döküman vs bunların yedeklerini harici bir diske al formattan sonra tekrardan bilgisayarına yükle. Evde bu işlemi bilgin varsa biraz yaparsın altta yardımcı olabileceğini düşündüğüm linki yazıyorum :

UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi - Technopat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…