Windows 7'yi Windows 8'e yükseltmek

Yiğit Tırık

Hectopat
Daha fazla  
RAM
4
Bilgisayarım eski ve biraz yavaş çalışmakta yaklaşık 1 ay önce Windows 7 Ultimate 86X (32 Bit) olarak format attım ve bilgisayarımın HDD'si öldü şu an kullandığım HDD de çok sağlıklı sayılmaz format atmadan Windows 8.1'e yükseltmeyi düşünüyorum bu mümkün müdür? İşlemden sonra HDD tekrar hasar görür mü uygulamalarım silinir mi? Microsoft desteğini kestiği için artık Windows 7 kullanamıyorum deneme sürümüm bitti ve Windows 7'nin orijinal olmadığı için yavaşladığı söyleniyor bu doğru mudur? Windows 8.1 tüm güncellemelerden sonra çok yavaşlıyor diyorlar ne yapmalıyım.
Ekran kartım = 512 MB ATI Radeon HD4570.
RAM = 4 GB Samsung.
İşlemcim = Intel Core 2 Duo CPU 2.20 GHz.

Yükseltme ile 8.1'e geçebilirsiniz.
Uygulamalar ve ayarlar aynı kalır.
Ama HDD de hasar var ise hangi sistem olursa olsun sorun yaşarsınız.

7'den 8.1'e yükseltirsen sadece kurduğun programlar gider. Dosyaların windows.old klasörü altında toplanır. Oradan dosyalara erişebilir, ancak programları açamazsınız.

Yeni HDD al, imkanın varsa SSD al. Öyle 8.1 geçir.

HDD 500 GB Toshiba 2.5" Kaspersky durumunun kritik olduğunu söylüyordu
Windows 7 orijinal olmadığında yavaş çalıştığı söyleniyor fakat sorun olur mu veya bir şekilde aktifleştirebilir miyim?

HDD 500 GB Toshiba 2.5" Kaspersky durumunun kritik olduğunu söylüyordu.
Windows 7 orijinal olmadığında yavaş çalıştığı söyleniyor fakat sorun olur mu veya bir şekilde aktifleştirebilir miyim?

Orijinal olup olmamasıyla alakası yok. Ayrıca 7 gibi desteği bitmiş bir sisteme lisans için para dökmeyin. Kurun 8.1'i, lisans alın. Ve keyfinize bakın.

Orijinal olup olmamasıyla alakası yok. Ayrıca 7 gibi desteği bitmiş bir sisteme lisans için para dökmeyin. Kurun 8.1'i, lisans alın. Ve keyfinize bakın.

Winsdows 8.1 sinle laulunge kurmayı planlıyordum yükseltme yaparsam yani format atmadan yüklersem HDD hasar görür mü sıkıntı yaşar mıyım onu merak ediyorum bilgisiyarım daha çok yavaşlar mı?

Winsdows 8.1 sinle laulunge kurmayı planlıyordum yükseltme yaparsam yani format atmadan yüklersem HDD hasar görür mü sıkıntı yaşar mıyım onu merak ediyorum bilgisiyarım daha çok yavaşlar mı?

HDD ölmeye yakın vaziyette ufak tefek kasılmalar belki olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…