Rehber Windows 8.1, 10 ve 11'de Windows Vista araçları kullanmak

Bengisevi

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Gümüşyaka
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: RTX 3050
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600H
RAM: 16 GB
İşletim Sistemi: Windows 11
Meslek
Öğrenci
1. adım: DesktopGadgetsRevived uygulamasını indirip çalıştırın. Kur dilini seçiniz ekranında Türkçeyi seçip ileri, ileri, kur, son deyin.(Windows 7 tarzı kenar çubuğu kullanmak isteyenler bu adımdan sonrasını uygulamasa olur. Windows Vista tarzı kenar çubuğu isteyenler bu adımdan sonrasını uygulamalıdır.)

2. adım: Kurulduktan sonra Görev Yöneticisi'nden sidebar.exe'yi bulup görevi sonlandırın.

3. adım: Windows Vista kenar çubuğunu kullanmak için verdiğim linkten size uygun(32 Bit veya 64 Bit) RAR dosyasını indirin.
4. adım: RAR dosyasını klasöre çıkarın.

5. adım: "C:\program files (X86)" ve "C:\program files" konumlarındaki Windows sidebar klasörlerini silin veya ismini değiştirin(örneğin: Windows Sidebar.old). Eğer karşınıza şu hata çıkarsa.

Görev Yöneticisi'nden Windows Gezgini'ni yeniden başlatın. Daha sonra yapmak istediğiniz işlemi yapabileceksiniz.
6. adım: 4. adımda klasöre çıkarttığınız RAR dosyasının içindeki Windows sidebar klasörünü kopyalayıp "C:\program files (X86)" ve "C:\program files" konumlarına yapıştırın. Erişim izni isterse devam deyin.
7. ve son adım: Masaüstündeki herhangi bir yere sağ tıklayıp "araçlar"ı seçin. Windows kenar çubuğu Vista'daki haliyle açılmış olacak.

Not: Bu yöntem Windows 8.1, 10 ve 11'de denenmiştir. Çalışmaktadır. Ekran görüntüleri Windows 8.1'den alınmıştır.
Not 2: Bu linkteki Windows Sidebar dosyalarını bizzat kendim Windows Vista ve Windows 7'den aldım.

Son düzenleme:
Ellerine sağlık.

Boş yorumlara bakmayın.
Gayet güzel bir konu. Emeğinize sağlık hocam

Bizim akıllı tahtalarda vardı sanırsam bu veya bu tarz başka bir program. Deneyimleme imkanım olmuştu. Günümüz işletim sistemleri ile görünümü bir bütün olmadığı için 7 ve Vista'daki kadar güzel görünmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…