Windows 7 ve 8.1 konusunda birşey diyemeyeceğim, benim laptopta 500 GB'lık 7200 RPM HDD var, Windows 8.1 Pro'da 20-25 sn'de açılıyor, açıkçası ben 8.1'den gayet memnunum.
Boşta iken sistem, HDD kullanımı % 0-%7 arası geziniyor, dosya kopyalamada doğal olarak kullanım %100'e geliyor ama beni rahatsız eden bir durum (yavaşlama benzeri) yok ama bunlar göreceli şeyler. Laptobu internet amaçlı kullandığım için zaten HDD'e sürekli ihtiyaç duyan işler yapmıyorum, yani bir yandan ağır oyun oynayıp arkada kopyalama yapıyorsan sistem yavaşlaması oldukça anlaşılır, benzer durumlarda sistem boğulmaya başlar çünkü.
Ben 8.1'i olabildiğince temizleyip kullanmaya başladım, yani fix gelen programlar, toollar, servisleri(hava durumu, yemek tarifleri vs.) sistemden uçurdum, ki herkese tavsiye ederim.
8.1 privacy ayarlarında verilen izinleri de kaldır (ki daha önce göremediysen nelere izin verdiğine şaşıracaksın), program ve windows updatelerini manuele çevirirsen. (otomatik virüs taramasını da) tıkır tıkır çalışan bir işletim sistemin olur.