Windows 8.1 64 Bit ve RAM uyumu

ratsalad6

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar.

Yaklasik 10 yil once hazir kurulu almis oldugum Dell XPS 435MT sisteminde kullandigim isletim sistemi Windows 8.1 64-Bit.
Sistemi aldigimdan bu yana 4 GB RAM ile kullaniyorum (bknz 001 nolu jpg).

Bellek hafizasini arttımak istedigimden Dell'in sayfasina baktim ve bu modelin/anakartin en fazla 24 GB destekledigini ögrendim.

2 Adet 4 GB Kingston valueram DDR3 1333HZ alarak anakarta taktim, AIDA64 programinda RAM takili gorunurken Windows tarafindan algilanmiyor. (Bknz 002 ve 003 nolu jpg)

Nedenleri ne olabilir sizce?

Denediklerim;
  • BIOS sürümü yukseltme.
  • Windows 10'da da denedim, sonuç ayni.
  • Eski RAM'leri sokerek, sadeceyeni RAM'leri taktim. PC acilirken RAM bip kodu hatasi verdi.
  • BIOS ayarlarinda RAM ile ilgili herhangi bir menu yok.

Dosya Ekleri

• 001.jpg
    001.jpg
    126,9 KB · Görüntüleme: 47
  • 002.jpg
    002.jpg
    135,9 KB · Görüntüleme: 39
  • 003.jpg
    003.jpg
    74,9 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
Önceki RAM'lerinizi 1066 MHz olarak görüyorum, yeni RAM'ler ise 1333 MHz, anakartınızın maksimum MHz desteğini kontol etmiş miydiniz?

Çünkü eski RAM'le taktığınızda sadece eski RAM'ler çalışıyor sadece yeni RAM'i taktığınızdaysa hata aldığınızı sölemişsiniz RAM frekanslarını desteklemiyor olabilir diye düşünüyorum.

Önceki RAM'lerinizi 1066 MHz olarak görüyorum, yeni RAM'ler ise 1333 MHz, anakartınızın maksimum MHz desteğini kontol etmiş miydiniz?

Çünkü eski RAM'le taktığınızda sadece eski RAM'ler çalışıyor sadece yeni RAM'i taktığınızdaysa hata aldığınızı sölemişsiniz RAM frekanslarını desteklemiyor olabilir diye düşünüyorum.

CeOncelıkle cevabınız ıcın tesekkur ederım. Daha sonra Cpu-Z (bknz ek) programı ile de kontrol etmek ıstedım.

Anakart uzerınde 8Gb ram gorunurken, yenı almıs oldugum 4GB Ram Jetec degerlı farklı...bundna kaynaklanıyor olabılır mı?

Dosya Ekleri

• memory 8.jpg
    memory 8.jpg
    29,4 KB · Görüntüleme: 31
  • slot5.jpg
    slot5.jpg
    36,8 KB · Görüntüleme: 33
  • slot4.jpg
    slot4.jpg
    37,3 KB · Görüntüleme: 26
CeOncelıkle cevabınız için tesekkur ederım. Daha sonra CPU-Z (bknz ek) programı ile de kontrol etmek ıstedım.

Anakart uzerınde 8 GB RAM gorunurken, yenı almıs oldugum 4 GB RAM Jetec degerlı farklı...Bundna kaynaklanıyor olabılır mı?

Değerler farklı ama normalde 2 farklı RAM takılı iken eğer ki birinin MHz'si diğerinden daha yüksek ise ikisi de otomatik olarak düşük olan kadar çalışır, bir bozukluk yoksa bence anakartınız yeni aldığınız RAM ile uyumlu değil.

Değerler farklı ama normalde 2 farklı RAM takılı iken eğer ki birinin MHz'si diğerinden daha yüksek ise ikisi de otomatik olarak düşük olan kadar çalışır, bir bozukluk yoksa bence anakartınız yeni aldığınız RAM ile uyumlu değil.

İlginiz için teşekkür ederim tekrardan.

Ekteki görsellerde bir bölümde 4B RAM takılı gorunurken, diğer bir Bolu'mde ıse 4 adet 1GB'lık RAM takılı gorunuyor. Anakartın desteledği RAM MHz'leri 800-1066 arasında...

İyice kafam karıştı?

Dosya Ekleri

• chipset.jpg
    chipset.jpg
    140 KB · Görüntüleme: 27
  • mobo.jpg
    mobo.jpg
    97,1 KB · Görüntüleme: 31
  • spd.jpg
    spd.jpg
    116 KB · Görüntüleme: 36
İlginiz için teşekkür ederim tekrardan.

Ekteki görsellerde bir bölümde 4B RAM takılı gorunurken, diğer bir Bolu'mde ıse 4 adet 1GB'lık RAM takılı gorunuyor. Anakartın desteledği RAM MHz'leri 800-1066 arasında...

İyice kafam karıştı?
İnan bana benimde kafam karıştı nasıl çözüme kavuşturacağını bilemiyorum.

Bu sabah uyandım ve RAM'lerin yerlerini değiştirerek deneyim dedim bir de...Bu sefer 2 adet 4 GB'lik RAM'leri ve 2 adet 1GB'lık RAM'leri gördü. Şu an toplamda 10 GB RAM görünüyor sistemde.

Galiba sorun RAM slotlarında.

Dosya Ekleri

• ram01.jpg
    ram01.jpg
    70,6 KB · Görüntüleme: 28
  • ram02.jpg
    ram02.jpg
    119,9 KB · Görüntüleme: 28
Bu sabah uyandım ve RAM'lerin yerlerini değiştirerek deneyim dedim bir de...Bu sefer 2 adet 4 GB'lik RAM'leri ve 2 adet 1GB'lık RAM'leri gördü. Şu an toplamda 10 GB RAM görünüyor sistemde.

Galiba sorun RAM slotlarında.

RAM slotlarındaysa anakartla ilgili bir arıza söz konusu olabilir, garanti veya tamir eden kaliteli bir göre göstermeyi dene isterse, önce 2 3 yere sor ama ilk gittiğine güvenme direkt.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı