Çözüldü Windows 8.1 Access Point Bağlanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
31
Yer
Artvin
Daha fazla  
Meslek
Bilgi Teknolojileri Bölge Uzmanı
Arkadaşlar Windows 8 ve 8.1 işletim sistemine sahip 2 bilgisayar var ve bu 2 bilgisayarı ne yaptıysam ne ettiysem bir türlü access point'e bağlayamadım. Sürücüleri güncelledim, ağ bağdaştırıcıları kaldırdım yeniden yükledim kendi sitesinden güncel sürücüleri yükledim. Windows tarafından da sürücüleri denedim olmadı bu 2 bilgisayarda yeni, Android telefon tablet hatta Windows XP yüklü bilgisayarla bağlanabiliyorum.

Ağ bağdaştırıcı;

Dağıtıcı ayarlarım;

Son düzenleyen: Moderatör:
Ana modemin IP geçidini kullanacaksın. DHCP sunucusunu aktif hale getir. Ana modemin DHCP sunucusunu kapatmanı öneririm. ( tüm aygıtları dağıtıcı ile kullanacaksan )
Ana modemin IP geçidi örneğin 192.168.1.1 ise dağıtıcının IP adresini 192.168.1.1 - 192.168.1.254 arasından seçeceksin.

Static IP kısmındaki;
  • IP Address "192.168.1.10"
  • Gateway "192.168.1.1" olacak.
DHCP IP ayarları da şu şekilde olacak;
  • Start IP Address "192.168.1.11"
  • End IP Address "192.168.1.254"
  • Default Gateway "192.168.1.1"

Teşekkürler cevabın için. DHCP kapalı ki modemden alıp dağıtsın diye. IP leri firewall dağıtıyor. Sadece 8.1 bağlanmıyor hepsi bu ayarlarım zaten çalışıyor başka bilgisayarlarda telefonlarda sorun yok IP alabiliyorum nete çıkabiliyorum sorun güncel işletim sistemi olan 8.1'de.

AP'ye IP tanımladığın için ve dağıtılacak IP aralığını belirlediğin için ana modemde DHCP sunucusu zorunlu değil.
Wi-Fi kanalını otomatikten çıkarıp 1 veya 6 yapıp dener misin?

Sorun benim hatamdan kaynaklı. Firewall'a MAC adresleri ile filtre oluşturmuştum, kablosuz ağ bağdaştırıcılarını izin verdiğim gruba eklemeyi unutmuşum bu nedenle sınırlı hatası veriyordu şimdi gruba ekledim izinleri verdim anında bağlandı. Kusura bakmayın benim hatam yine de çok teşekkürler. İyi sosyaller.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…