Windows 8.1 Açılışta Çıkan Gigabyte UEFI BIOS Ekranı

Yaşar Tak

Kilopat
Daha fazla  
2 gündür bilgisayarı başlattığımda ekrana böyle bir bilgilendirme tablosu çıkıyor. Neyden kaynaklanıyor acaba? Önceden böyle bir ekran çıkmazdı. Neyden kaynaklı olarak açılmış olabilir? Bu arada o siyahlı kısımları ben kapattım. Belki önemli bir bilgidir diyerekten. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bu konuda çok bilgili değilsiniz sanırım. Yakınınızda bir bilen varsa ona söyleyin. Çünkü bu işlemi yaparken herhangi bir sorun durumunda nasıl davranacağınızı bilemeyebilirsiniz. O karşınıza çıkan bilgi ekranı. Bir özelliği yok. Yok ille de denemek istiyorum derseniz bilgisayar ilk açılırken delete tuşuna bastığınızda BIOS ekranına giriyorsunuz. Orada Reset To Defaults seçeneği var. Onu seçiyorsunuz. Ardından Save and Exit seçeneği ile işlemi tamamlıyorsunuz.

Evet, BIOS hakkında neredeyse hiçbir bilgim yok. Saatlerdir nedenini araştıyordum. Ve şaka gibi bir sonuçla karşılaştım. BIOS ekranına girmek için klavyeme baktığımda F9 tuşunun sıkıntı olduğunu gördüm. Takılmış orada. Sonra başta çıkan Gigabyte ekranında da F9 tuşunun System Information ekranına yönlendirdiğini gördüm. Çok yüksek ihtimal bundan kaynaklıymış. Saatlerdir acaba BIOS güncellemesi mi gerek diyerekten olayları kavramaya çalışıyorum. İçim rahatladı sonunda. Öyle ya da böyle sorun çözüldü. 2-3 kere de açıp kapadım, o ekran çıkmıyor. Yine de teşekkür ederim size, rahatsız etmişim boşuna. İyi forumlar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…