Windows 8.1 Açılışta Siyah Ekran Bekleme

Makaleler
31
Yer
Artvin
Daha fazla  
Meslek
Bilgi Teknolojileri Bölge Uzmanı
Arkadaşlar bilgisayarı açınca UEFI ekranını geçtikten sonra siyah ekranda takılıp kalıyor bilgisayar işletim sistemim lisanslı sürücüler ve BIOS sürümü güncel. Bir kaç Windows güncellemesinden sonra başladı bu sorun sonraki güncellemeleri de aldım ama sorun düzelmedi bunun sebebi ne olabilir.
Sistem özellikleri ;
  • AMD FX X8 8350 4.2 GHz
  • M5A97 R2.0 AMD
  • Sapphire R9 270X DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit
  • (4 x 2) 8 GB Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9 PC
  • Zalman Z11 NEO MidT
  • Corsair CS750M Power Supply
  • Coolor Master Hyper 212 Evo
  • Creative SBS A250
  • Windows 8.1 Pro x64 [Lisanslı]

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de aynı şeyi dizüstü bilgisayarım da yaşıyorum, siyah ekran gelince güç düğmesinden uykuya alıp tekrar açıyorum o zaman ne hikmetse açılıyor bilgisayar. 32 bit sistemde de yok ayrıca bu sorun. Güncellemelerden kaynaklanmıyor, okuduğum çoğu yer de 64 bit sisteme 32 bit uygulamalar kurunca oluyormuş.

Muhtemel nedeni AMD ekran kartı sürücüsü. Güvenli modda sürücüyü kaldırıp güncel sürümü kurun ya da Windows 10 ile birlikte 15.7 sürüme geçin.
@MF bey şimdi Windows 10'a geçtik ilk etapta sorun yoktu 15.7 ye geçtim aynı sorun Windows 10'da tekrarladı.

@MF bey şimdi Windows 10'a geçtik ilk etapta sorun yoktu 15.7 ye geçtim aynı sorun Windows 10'da tekrarladı.
Muhtemel nedeni AMD ekran kartı sürücüsü. Güvenli modda sürücüyü kaldırıp güncel sürümü kurun ya da Windows 10 ile birlikte 15.7 sürüme geçin.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-10-açılışta-siyah-ekran-bekleme.235389/
Windows 10 ile aynı sorunu burada konu açtım yardımcı olursanız sevinirim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı