Windows 8.1 Açılışta Siyah Ekran Problemi

FranKK

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarım bu anlatıcağım problemi son zamanlarda yapmaya başladı, açılış logosu gözüküyor, logo süresi dolunca ekran siyah kalıyor ve şifre yazdığım bölüme gelmiyor, güç düğmesine basılı tutup kapatıp açıyorum 1-2 denemede sorunsuzca açılıyor.
Bunun nedeni nedir?
Bu arada ben formattan olduğunu düşünüyorum. 1 yıldır formatsız ve bilgisayarı çok yordum. 1 TB'lık harddiskimi oyun dosya ve programla doldurdum açıkcası.
Bilgisayarın içindeki bi parçada mı sorun yoksa formatla düzelicek bi sorun mu sizce? Umarım formattır. Kasa ile uğraşmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımsal bir sorun olduğunu pek sanmıyorum. 1 yıldır format atmadığınıza göre format zamanı gelmiş gibi ancak yine de sorunu çözmeye çalışalım. Tüm sistem özelliklerinizi belirtin. Ekran kartı sürücü sürümünüz nedir? Diğer tüm sürücüler güncel mi? Kaspersky 2015 ile virüs taraması yapar mısınız? Uyumsuz sürücü ya da yazılım kurmadığınızdan da emin olun. Komut istemini(Yönetici) açın ve şu komutu girin. Ardından sonucu paylaşın:

Kod:
Sfc/Scannow

Kaspersky 2015:

http://products.kaspersky-labs.com/products/turkish/homeuser/kis2015
/kis15.0.2.361tr_7509.exe

Açılışta siyah ekran sorunu ekran kartı sürücüsünden kaynaklanabiliyor. DDU ile sürücüyü kaldırıp en güncel sürücüyü kurar mısınız:

Nvidia:

Drivers | GeForce

AMD:

Download Drivers

Son düzenleme:
@samet67671 sanırım dediğiniz gibi sürücülerde bi sorun olmuş, önemli dosyalarımı yedekleyip format attım şuanda bir sorun kalmadı umarım böle devam eder, teşekkürler.

(Şuan ekran kartı driver'ımıda kaldırıp verdiğiniz Nvidia'nın sitesinden indirdim böle daha sağlıklı olur inşallah.)

Güncel sürücüleri kullanmak her zaman yararlıdır. İşletim sistemini ve kullandığın her programı güncel tutman faydana olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…