Windows 8.1 açılma süresi

0nurKavak

Kilopat
Yer
Ataşehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhabalar
Windows 8.1 sürümü çıkar çıkmaz yüklemiştim. Şuan bu sürümden gayet memnunum. Fakat eski sistemim Windows 8 ve mekanik diske rağmen açılma süresi 30 sn. civarındaydı. Windows 8.1'e geçtikten sonra bu süre 1 dk. oldu. Açılıştaki uygulamaları kapalı tuttum, gereksiz programları sildim, disk birleştirme yaptım, virüs taraması yaptım ve en sonunda bunlar işe yaramayınca format attım. Ama sonuç yine de aynı. Sizce bunun sebebi ne olabilir ?

Açılış kapanış sürelerine programlar haricinde bir çok şey etki eder. Masaüstü mü dizüstü mü kullanıyorsunuz? Güç tasarruf modunda mı dengeli modda mı yüksek performans modunda mı çalıştırıyorsunuz? Msconfig'den baktığınızda normal başlangıç mı seçmeli başlangıç mı işaretli? Ben dizüstü bilgisayarda 12-15 sn arasında masaüstü'nü görüyorum. Windows 8'de de bu şekildeydi Windows 8.1'de de bu şekilde. Çok nadir 25-30 sn'yi görür. 30 sn'yi geçerse bir problem mi var diye düşünürüm.

Dizüstü kullanıyorum. Pc dengeli modda. Her şeyi güncelledim. Tuhaf yanı metro arayüzü geldikten sonra performansında hiçbir sıkıntı olmamasıdır. Belki diyebilirsiniz performansı iyi ise problem yoktur diye ama aynı bilgisayarı kullanan arkadaşımın benimkinden hızlı açılması canımı sıkmıyor değil

Sana benim laptopun 5 ile 7 saniyede açıldığını söyleyeyim de canın biraz daha sıkılsın

Yüksek performans modu'nda çalıştırın. Dengeli modda en düşük işlemci hızı pilde ve prize takılı %5 olarak ayarlıdır. Yüksek performan modunda %100 olarak ayarlıdır. Performans modu ve pil ya da prizde kullanım açılış kapanış sürelerini ya da genel performansı etkiler.

Sorun çözüldü. Yine formatladım sonra da BIOS u güncelledim sorun çözüldü Kronometre ile ölçtüm tam tamına 20 sn. de açıldı Yardımlarınız için teşekkür ederim...

Windows 7 de geç açılıyordu bende, şimdi windows 8'de 10-13 saniye arasında açılıyor benim pc. Windows 8 gerçekten iyi.

Valla iyi ki de buraya üye oldum. Diğer forumlarda Windows 8 sorun çıktı diye yazdığımda "Windows 8 çok kötü oyunları çalıştırmıyor, Windows 7 dön daha hızlıdır." diye saçma sapan yorumlar yapıyorlardı. Sorsanız adama kaç kere kullandın diye saçma sapan cevaplar vereceği kesindir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…