Windows 8.1 başka oturuma geçememe sorunu

Mehmet07-0

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhabalar, benim işletim sistemi garip hatalar garip problemler getiriyor başıma. Bunlar;

1. Başka oturuma geçememe: Daha önceden çok rahat bir şekilde oturumlarım arasında geçiş sağlarken. Uzun süre değiştirmediğimden fark edemedim fakat bir gün başka bir oturuma geçme ihtiyacı hissettiğimde hiç bir şekilde o oturuma geçemediğimi fark ettim. Oturum değiştirme tuşu yok. Şifre ekranında diğer kullanıcılara geri dön tuşu yok. Bilgisayarı yeniden başlattığımda otomatik olarak hep açık olan oturuma yönlendiriyor. Yeni oturum açıyorum eski oturumları siliyorum ama hep ana kullanıcıya yönlendiriyor beni.

2. Aşırı derecede bilgisayarımda yavaşlama: Bilgisayarımda ufak tefek takılmalar oluyordu. Ara ara geçiyor ara ara nüks ediyordu. Bu takılmalar sadece Chrome açıkken olurken sanki bir hastalık gibi bilgisayar gün geçtikçe her yerde takılmaya başladı ve takılmalar arttı donmalara çevirdi. Daha sonra 150-200 FPS aldıgım oyunlarda 20-80 arasında FPS almaya başladım (hiç bir ayar değişmedi). Bunlar başıma geldiğinde önce oyundaki FPS'yi yükseltmek için -Razer Cortex Game Booster kullandım 4-5 gün gözle görülür bir fark yarattıysa da 4-5 günden sonra sanki bilgisayarımı daha da yavaşlattı. FPS sorunları tekrar baş göstermeye başladı. Bu durumdan acayip derecede sinirlendiğimden bir araştırmaya daha girdim ve -Advanced SystemCare 9 -Driver Booster 3 yükledim ve ne kadar takılma ne kadar yavaşlama varsa süpürdü götürdü. Fakat ) 1-2 hafta sonra bu programda nüks eden takılmaya, işlememeye başladı. Her yavaşlamada her FPS düştüğünde günlük olarak bu programlarla 1 kere tarayınca düzeliyordu. Takılma gidiyordu. FPS 100-200 arasında artıyordu. Dediğim gibi bir süre sonra bu programda düzeltmemeye başladı.

Dipnot: Format ve Windows 10 yükseltmesi yapamıyorum. Elimde olsa hemen koşa koşa ama olmuyor malesef. Sebebi dizüstü bilgisayarımın ekranı kırık ve parola girme ekranı gelmeden VGA'a görüntü vermiyor. Daha öncede VGA'yı nasıl birincil ekran yaparım diye sormuştum fakat bir cevap alamamıştım.

Bu arada az kalsın unutuyordum, Bu takılmalar olurken HDD %100 oluyor ama genelde %0. Ram oyun sırasında %30 - %40 normalde %20 - %30 arası, CPU sürekli %1 - %30 arasında.

Sistemim:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…