Windows 8.1 bellek hatası

• Konuyu başlatan selen935
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 11.099
S

selen935

Ziyaretçi
Bilgisayarda az önce oyundayken oyundan attı ve söyle bir uyarı aldım.
Bellek miktarı azaldı diye bir uyarı geldi. Ara sıra geliyor bu uyarı ama ne anlama geliyor anlamadım
8gb ram ve 1tb hdd var bilgisayarımda. Ve bilgisayarımı sıfır aldım.
Nasıl düzeltebiliriz?

Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Sistem --> Gelişmiş Sistem Ayarları --> Gelişmiş sekmesi --> Performans --> Ayarlar --> Gelişmiş sekmesi --> Sanal Bellek --> Değiştir --> Tüm sürücülerde disk belleği boyutunu otomatik yönetin tikini kaldırın.

İki ayrı harddiskiniz varsa veya hddyi ikiye bölümleyip Windowsun kurulu olmadığı sürücüyü (genelde D: sürücüsüdür) seçip. Resimde verdiğim değerleri girin. Windowsun kurulu olduğu dizin (genelde C: sürücüsüdür) disk belleği dosyası yok olarak seçip ayarla diyin.

v5pvg.jpg

İşlemin ardından bilgisayarı yeniden başlatın. Tekrardan oyun oynarken bu problemle karşılaşıp karşılaşmadığınızı belirtin.

Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Sistem --> Gelişmiş Sistem Ayarları --> Gelişmiş sekmesi --> Performans --> Ayarlar --> Gelişmiş sekmesi --> Sanal Bellek --> Değiştir --> Tüm sürücülerde disk belleği boyutunu otomatik yönetin tikini kaldırın.

İki ayrı harddiskiniz varsa veya hddyi ikiye bölümleyip Windowsun kurulu olmadığı sürücüyü (genelde D: sürücüsüdür) seçip. Resimde verdiğim değerleri girin. Windowsun kurulu olduğu dizin (genelde C: sürücüsüdür) disk belleği dosyası yok olarak seçip ayarla diyin.

v5pvg.jpg

İşlemin ardından bilgisayarı yeniden başlatın. Tekrardan oyun oynarken bu problemle karşılaşıp karşılaşmadığınızı belirtin.
Ölü konuyu hortlatmak değil amacım. Yanlış anlamayın. "D" ye sanal bellek atamışsınız. Bu sadece "D" ye kurulu oyunlar için mi işe yarar?

Aslında kasıt şudur. Windows'un kurulu olduğu fiziksel harddisk dışında farklı bir sabit fiziksel hdd,ssd,usb gibi depolama aygıtı varsa ona sanal bellek ayarlamanız Windows'un kurulu olduğu hddye atamaktan daha performanslı olacaktır. Daha az kasılma yaşayacağınız kesindir. Fiziksel bir hddniz yok ise yine de Windows'un kurulu olduğu dizin dışında bölümlenmiş dizine D:, E: gibi bölüme sanal bellek atamak fizikseldeki gibi olmasada yine de olumlu yönde fark edecektir.

Bu farkı belleğiniz max. olarak kullandığında fark edebilirsiniz. D: ye kurulu oyunlarla ilgisi yoktur.

Ben windows'un kurulu olduğu hddyi iki bölüme ayırdım. C ve D olarak. Şimdi windows C ye kurulmasına rağmen sonuçta tek bir hdd'den çalışıyor. Yani sanal belleğin kurulduğu D'nin yorulması durumunda otomatik olarak C'de yorulmazmı? Sonuçta ikiside 1 hdd'nin içinde.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı