Windows 8.1 boşta cpu kullanımı %50 oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
25
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Windows 8.1 15 dakika sonra boşta cpu kullanımı %50 oluyor. Mouse oynatınca düzeliyor. Disk birleştirmeyi, Windows update falan kapattım. Sorun nerede olabilir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çöp driverlar olabilir. Bazıları kendini güncelliycem diye bilgisayarı çökertme durumuna getiriyor. Her gördüğün driverı yükleme.

Benim yaptığım, 3 tane çözüm yolu var. Performans artışı gözlenebilir.

1- Windows 8.1 Güncelleştirmeleri Kapayın [ El ile denetlemeniz, daha mantıklı bir seçim olur ]
2- Sistem geri yükleme, kapatırsanız performans artışı olacaktır.
3- Windows Defender ve Windows Search [ Windows defender Devre Dışı bırakın, onun yerine ESET yada Avira öneririm, Windows search'ı hizmetlerden devredışı bırakabilirsiniz.

Benim yaptığım, 3 tane çözüm yolu var. Performans artışı gözlenebilir.

1- Windows 8.1 Güncelleştirmeleri Kapayın [ El ile denetlemeniz, daha mantıklı bir seçim olur ]
2- Sistem geri yükleme, kapatırsanız performans artışı olacaktır.
3- Windows Defender ve Windows Search [ Windows defender Devre Dışı bırakın, onun yerine ESET yada Avira öneririm, Windows search'ı hizmetlerden devredışı bırakabilirsiniz.

Eset'mi ? Kardeş sen iyi misin ? Onun yerine Avast! 2014(9) Free , Avira Free kullanabilir. Aaa ücretli alacaksa Bitdefender ve Kaspersky tek geçerim.

Şimdi maddelerdeki yanlışlıklar..
1-) Aslında 8.1 otomatik güncellemeleri aktif olursa eğer bir sakınca oluşturmaz. O sadece artık kaç saat veya dakikaya ayarlandıysa Microsft Update sunucusuna o belirli sürede bir ping atarak yeni güncelleme varmı yokmu diye kontrol eder. Eğer otomatik kurulum varsa kurar okadar.(Update kurmak işlemcin eğer maziden kalma değil ise asla ve asla %50 kullandırtmaz.)
2-) Sistem Geri Yükleme kapatamazsın. Sistem geri yükleme geri yükleme noktalarını barındırır. Atıyorum 10 gün önce kaydettin. Şimdi bilgisayarın bozuldu windows açılırken hata veriyo. Güvenli modda açarsın sistem geri yüklemeden o noktayı seçip onaylarsan 10 Gün önceki Windows'a geri dönersin.
3-) Windows Defender eğer sistemde bir AntiVirüs denetlendiyse otomatik olarak kapanır zaten ve kaldırılana kadarda açılmaz. Anca el ile çağırırsın. Pencereyi kapattığın gibi tekrardan offline moda döner. Çünki diğeri ile çakışma yaşamamak için.
4-) Windows Search Rami geniş olan kasalarda sıkıntı çıkarmaz. Bende 2GB ram olduğu için donduğunda sebebini çok iyi biliyorum Search sağlıyor bunu. Sağolsun her ne kadar dizinlere ekletmesemde sürücüleri kendisi takılıp sürücüleri indekslemeye çalışıyor. Ozamanda 125MB gibi ram seviyelerine çıktımı anında kapatıyorum.

Mouse oynatınca düzeliyor derken? Sistemin boşta arka plan işlemi yapması doğaldır. Mesela sistem taraması yapılıyordur ya da optimizasyon. Ortada bir sorun yok yani.

Recep abi cevabı vermiş. %90 İşlem Merkezindeki Otomatik Bakım aktiftir ve o çalışıyordur. Bendekindede sistem ne zaman kullanılmadığında çalıştır ayarında. Ama ne yazık ki asla boş durmuyor kasa :D

Cevaplarınız için teşekkürler. Otomatik bakımı kapattım. Sorun düzelirse yazıcam. Otomatik bakım neyin bakımını yapıyor ?
Ya aslında ufak yedekler alıyor gibi birşey. Birde sistem optimizesini ayarlıyor. İşte bazen eğer uzun süreli bırakıyosan kullanmadan disk birleştirmeyi falan başlatıyo.

Update durdurun. Düzeliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı