Windows 8.1 / BsOD / DPC_Watchdog_Violation

JustADreameR

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar ;

Konuyu doğru yere açtığımı umuyorum. 3 sene önce Asus N56VZ-4283H ile başlayan BSoD ve açılıştaki siyah ekran yolculuğum. 8.1 update'i ve 8x2 ramlarin birini sökmemden sonra düzelmiş gibiydi.

5-6 aydır BsOD almamıştım hiç. Bugün laptopu aldığımdan beri peşimi bırakmayan aynı BSoD'u tekrar aldım. Çok istisna durumları saymazsak bunun haricinde BSoD almıyorum.

-Norton 360 kullanıyorum anti-virüs olarak,çok memnunum.
-Bilgisayarımda 3 günde bir Advanced System Care ve CCleaner 'la tarama yapmaya özen gösteriyorum.
-Makinamdaki tüm updateler tam ekran kartı,bios,windows vs.

Minidump dosyamı ekte gönderiyorum . Benim minidump dosyasından anladığım

Qualcomm Atheros Extensible Wireless LAN device driver'ının buna sebep olduğu. Fakat sizlerin uzman görüşü daha iyi olacaktır.

Anlamadığım noktada aylarca böyle bir hata vermeyip, bir anda Battlefield oynarken böyle bir BSoD almış olmam.

Dump dosyamın linki : 012115-47109-01.dmp İndir - Dosya Upload

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer sorunlar sadece mavi ekran değil, donanım ivmelerinin düşmesine de neden oluyor. Windows 8.1 ile Microsoft WDK 8.1 (Windows Driver Development Kit 8.1) getirdi. Driver yazan mühendis ve yazılımcıların bu alt yapıyı tam anlamıyla ivmeli bir biçimde kullanamadıkları kanaatindeyim. Bu kanaat onları rencide etmek için değil. Gerçekten bu işin zor olduğundandır.. İşin içine güncellemeler de girince böyle problemler kaçınılmaz.

Tavsiyem, windows günecllemelerini sürekli açık tut bir hotpatch gelip düzelme olabilir. Aynı zamanda tüm driverlarını da güncel tut. dump dosyasını inceleyip bilgi vermeye çalışacağım.

Atheros sürücünü güncelle, Norton ürünlerini kaldır, Hackshiled kaldır, Realtek sürücünü güncelle, Converter yazılımlarını kaldır, ATL sürücünü güncelle, İntel sürücünü güncelle, Bluetooth sürücünü güncelle, IDM güncelle, Nvidia sürücünü kaldır DDU ile sil güncel sürücüyü yükle.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı