Windows 8.1 "Critical_Process_Died" Mavi Ekran Sorunu

LadyCarry

Hectopat
Daha fazla  
Ben bugün konu başlığında belirttiğim üzere mavi ekran hatası aldım ve bilgisayarım (Lenovo Ideapad Z510- Intel i5 - Windows 8.1) otomatik restart işlemi yaptı. Zaten öncesinde iki üç günden beri sürekli masaüstü donmalarıyla karşılaşıyordum, açık olan ses (müzik ya da arka planda video sesleri) devam ediyordu fakat ne mouse hareketi ne de tıklama yapamıyordum. Bugün dediğim gibi oldu ve restarttan sonra bilgisayar siyah ekran olarak açıldı fakat aynı zamanda komut sistemi de açılmıştı.

Ben de komut sistemine chkdsk'i yazarak tekrar başlatmayı denedim. %100'e ulaştı fakat açıldığında yine aynı siyah ekran ve komut sistemini gördüm. Daha sonra set current safeboot minimal komutunu denedim ve yeniden scanning and repairing drive (\\?\Volume{1fbb.....} diye uzanan aşağıdaki ekran geldi, saatlerdir bekliyorum hala %2 (yaklaşık 3 saatte %2 ye geldi) . Sizce soruna çözüm olur mu yoksa boşuna beklemeyeyim mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim şu an yurt dışındayım bu nedenle tamir için güvenebileceğim bir tek siz varsınız.

BDA93C6A-2786-4A73-A378-85CD1A9F1803.jpeg
6196D530-616B-42F4-9199-F4735547BE0C.jpeg
D1FA8A0D-497B-451F-A89E-411ED308CD10.jpeg
CCB551AF-EC60-4E02-BA5F-9EF904744B35.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence de sabit disk arızası. O diskten bir daha hayır gelmez. Verilerinizi yedekleyip SSD alın. Laptoplardaki diskler hızlı bozuluyor hareketten dolayı.
verilerimi yedekleyemiyorum , bu şekilde bırakıp yatmıştım sabah kapanmış halde buldum şimdi sadece lenovo yazısı çıkıyor ve öylece kalıyor yani açamadığım için yedeklemeyi nasıl yapacağım. Hdd dengerçekten önemli veriler var kurtarmam gereken, kurtarma imkanım var mı halen, teşekkürler

Yüksel ihtimalle harddiskinde arıza var. HD Tune PRO yazılımının health kısmının tamamını paylaşın.
yazılıma erişemiyorum ki bilgisayar açılmıyor malesef .

Acaba recobery tuşunu kullanıp formatlamayı denesem faydası olur mu ? Bir de D deki veriler de gider mi?

Yüksel ihtimalle harddiskinde arıza var. HD Tune PRO yazılımının health kısmının tamamını paylaşın.
Bir de açıldığında onarıma hazırlanıyor diyip bu sayfaya yönlendiriyot ama seçeneklerden hiçbiri çalışmıyor gelişmiş seçeneklerde sistem geri yükleme de hep hatalar alıyorum fotoğrafları yükledim. Bilgisayarınızı yenileyin kısmı için de windows kilitli diyor. Lütfen hdd deki bilgileri alabileceğimi söyleyin çok önemli ders notlarım :(
Edit : Fotoğraf yükleyemedim hata veriyor

Bence de sabit disk arızası. O diskten bir daha hayır gelmez. Verilerinizi yedekleyip SSD alın. Laptoplardaki diskler hızlı bozuluyor hareketten dolayı.
Sıfırlamaya tıkladığımda da “Kişisel bilgisayarınız sıfırlanamıyor. Gereken bir sürücü bölümü eksik.” Hatası alıyorum.

Harddiskiniz arızalı. HKBoot 2017 gibi live işletim sistemini USB'ye hazırlayıp harici diskinize yedek almayı deneyebilirsiniz. Veya harddiskinizi çıkartıp SATA to USB aparatıyla başka bir sisteme bağlayıp yedeklerinize erişmeyi deneyebilirsiniz. Masaüstü bir sisteme SATA to USB aparatı olmadan da takabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı