Windows 8.1 Dev C++ Kaynak Kod Derlenmemiş hatası[ÇÖZÜLDÜ]

quinkan

Hectopat
Yer
Çorlu
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Bu gün öğlen saatlerinde bütünleme sınavıma çalışmak için Dev c++'da öylemesine bir kod yazıp derleyip çalıştırmayı denedim. Derleme başarılı oluyor fakat çalıştır dediğimde "Kaynak Kod Derlenmemiş" hatası veriyor. Derleyiciyi yönetici olarak çalıştırdım, uyumluluk modlarında çalıştırdım vs lakin sonuç alamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Windows 8.1 Single Language kullanıyorum.

Kodlarda sıkıntı olduğunu sanmıyorum bir çok basit kod ile de denedim derlemeyi. Kodlar:
Kod:
#include<stdio.h>
#include<conio.h>

main() { char ad[5]={'m','e','r','t','\0'};

printf("ad:%s", ad);

getch();
}

Son düzenleyen: Moderatör:
int main() -> Zorunlu değil ama, Dev C++ 'da zorunlu. main, int fonksiyon olduğuna göre return type ister. getchar(); getchar(); return 0; ekle. Char operatörü %c dir. Birde diziyi bu şekilde yazdıramazsın.
Kod:
printf("ad:%c", ad[0]);  çıktısı ad:m
printf("ad:%c",ad[1]); çıkıtısı ad:e
Yukarıdaki gibi olur. Emin değil ama, \o ifadesi hatalı ,sadece harf olmalı.

Hocam ben c++ değil standart C derliyorum şu an. "\0" diziye veri girişinin sona erdiğini göstermek amaçlı. Kodlarda hata olduğu zaman zaten derleyici uyarıyor nerede hata olduğunu gösteriyor. Benim aldığım hatanın kodlarla ilgisi olmadığını düşünüyorum.

Kod:
#include <stdio.h>

int main()
{

char myarray[5]={'m','e','r','t','\0'};

for (int i =0;i<5;i++)
{
printf("ad:%c",myarray[ i ]);
}
getchar();
getchar();
return 0 ;
}

Bu şekilde dosya adını x.c olarak kaydetip complie edebilir misin ?

#include <stdio.h>

int main()
{

char myarray[5]={'m','e','r','t','\0'};

int i;
for ( i =0;i<5;i++)
{
printf("ad:%c",myarray[ i ]);// burada i nin yanında boşlukları kaldırırmısın
}
getchar();
getchar();
return 0 ;
}

hocam kodlarla ilgili değil problem windows 8.1 ile alakalı.

Orwell Dev C++ ile sorunu çözdüm emeğiniz için çok teşekkür ederim.

Complier ile iligi problem. Google "source file not compiled " diye aratırsan çözüm bulabilirisn. Bir 15 sonra çözüm önerisini görebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…