Çözüldü Windows 8.1 Dil sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

wagabonds

Hectopat

Baştan, İngilizce olarak kurmuştum işletim sistemini, sonra Türkçe dil paketini indirdim fakat, Türkçe karakter karmaşası var, nasıl çözebiliriz

Dil paketini kaldırın. Sistemi yeniden başlatın. Sonra tekrardan dil paketini Denetim masasından yükleyin.

Dil paketini, bölge ayarlarını vs. her şeyi sıfırlayıp tekrar kurdum fakat yine değişen bir şey olmadı

Edit: Örneğin bir metnin içindeki Türkçe karakterler sorunluyken, ben Türkçe karakter yazabiliyorum fakat var olanları göstermiyor, fakat sorunlu gösterdiği dosyayı diğer pcye taktığımda Türkçe karakter sorunu olmadan okuyabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeniden kurmayı denedim, sorun sadece winrarda değil, not defterinde de var. Yukarıda yazdım, bir metni bu pcde Türkçe karakter sorunu yaşayarak okuyorken, aynı dosya diğer pcde sorunsuz.

- - - Güncellendi - - -

Sorunu karıştırırken çözdüm, başka sorun yaşayan arkadaş varsa;
Denetim masası>Saat, dil ve bölge>dil>gelişmiş ayarlar> (dil listesi altındaki) dil ayarlarını karşılama ekranına, sistem hesaplarına.... uygula >(yukardan)yönetimsel sekmesindeki, unicode olmayan programların dilini Türkçe yaparsanız sorun kalmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu yapmadığınızı bilseydik baştan söylerdik. Windows yüklerken Türkçe klavye seçmemişsiniz anlaşılan seçse idiniz orası Türkçe olacaktı zaten Bir diğer ayar da ayarları kopyaladan sonra altta bulunan 2 tiki işaretleyip ok tıklayın(Türkçe dil paketini yükleyip yeniden başlatıktan sonra)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…