Windows 8.1 Directx Oyunlarındaki Hatalar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

haro5

Hectopat
Windows 8.1 in fazlaca sorunlarından biride Directx'i çalıştırmamasıdır. Geçenlerde yeni bir oyun yüklemiştim bu oyunu açtıktan sonra Ekrana Directx hatası verdi ama oyun çalıştı.

Sorun şu, oyun çalıştı ama kenarları siyahtı oyun tam ortada çalıştı bunu tam ekran yapabilirmiyiz ? Bu arada bu oyunun ayarlarıda olmadığı için ekranını ayarlayamıyorum benim Pc'inin Ekranıda en üst seviyede olmasına rağmen oyun tam ortada açılıyor ve bir de Directx yüklemeye çalışıyorum ama hiç birşey değişmiyor. Benim Pc'me Windows 8.1 yüklemeden önce windows 8 de Directx 11 vardı ama şimdide Directx 11 görünüyor ama Directx 11 windows 8.1 de çalışmıyor bunu nasıl düzeltebilirim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Windows 8.1 şu anki güncel işletim sistemi olduğu için internetten güncellemelerini de yapıyorsanız bir sorun olmaması gerekiyor. Directx konusunda bir sıkıntısı yok bildiğim kadarıyla. Directx hatasının mesajını buraya yazarsanız size daha iyi yardımcı oluruz.

Oyunun kenarlarının siyah olması da ekran çözünürlüğü ve tazeleme hızı ile ilgili bir şey o anda kullandığınız Windows çözünürlüğü ile oyunun çözünürlüğünün aynı olmasına dikkat edin, Tazeleme ( Refresh) hızınıda artırıp azaltabilirsiniz oyuna göre. Bu arada çözünürlüğü oyunda için arttırırsanız hem görüntü kalitesi artar oyunun hemde böyle sorunlar çıkması azalır.

Oyunun da hataları yok değil, mevcut sisteminizde olan bir uyumsuzluktan dolayıda nadir de olsa böyle sorunlar çıkabilir bu yüzden oyunun güncel versiyonu olmasına da dikkat edin eğer sorun çıkarsa. Directx'i görmemesi de otomatik olan bir işlem sizin müdahale etmenize gerek yok sadece Directx versiyonunu güncel tutmanız yeterli. Oyunda da grafik ayarlarında eğer varsa Directx 11 veya 10 şeklinde değiştirme yapabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 1 hafta önce Windows 8.1 64 bit yükledim. Gayet güzel çalışıyor DX11 Silip yeniden yüklemeyi deneyin derim.

Öncelikle siz kim oluyorsunuz da Windows 8.1'in başlıca hatası Directx'i çalıştırmamasıdır diyebiliyorsunuz. Bu söylediğiniz tamamen bir saçmalıktan ibaret! Sanırım siz Fulloyun.com gibi bir çöplükten geliyorsunuz. Zira çöplükten gelenler genelde Windows 8.1'e alışamıyorlar.

Windows 8.1 her oyunu sorunsuz çalıştırmakta.

Bir oyun demişsiniz, hangi oyun ? Daha çalıştırdığınız oyunu bilmiyorsunuz, 8.1'e suç atıyorsunuz. Kenarları siyah ise bu 8.1 değil, ekran kartı sorunudur. DirectX 11 8.1'in içinde geliyor, ne saçmalıyorsunuz ?

Ekran kartı kontrol panelinden ölçeklendirme yaparak oyunu tam ekran çalıştırabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…